Τα φώτα στο «Άνφιλντ»

Όταν λείπει ο αγγλικός γάτος (εν προκειμένω η πρωτοπόρος Τσέλσι, που παίζει στον τελικό του League Cup με την Τότεναμ), χορεύουν τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά «ποντίκια»: στην 27η αγωνιστική της Premier League ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι του«Άνφιλντ», μεταξύ Λίβερπουλ και Σίτι. 

Σύγκρουση ευρωπαϊκά «πληγωμένων»

Η μία έπεσε στο καναβάτσο επί τουρκικού εδάφους, λόγω της Μπεσίκτας. Η άλλη, παρόλο που έχει μία δεύτερη ευκαιρία, πρώτα είδε τον ουρανό στο Μάντσεστερ να βάφεται μαύρος και εν συνεχεία σφοντύλι, με δράστη την Μπαρτσελόνα. 

Εδώ- εκεί, έστω-, όμως, είναι Premier League. Ούτε Europa, ούτε Champions League. Κι εδώ η μεν Λίβερπουλ (η μεν, τρομερά φορμαρισμένη, Λίβερπουλ) καίγεται για τη νίκη την Κυριακή προκειμένου να μείνει κοντά στην προνομιούχο πρώτη τετράδα, ενώ η δε Σίτι (η δε, με αναπτερωμένες τις ελπίδες της για τον τίτλο, Σίτι) θέλει να πάρει το υπερπολύτιμο τρίποντο, για να μειώσει- έστω και προσωρινά- στους δύο βαθμούς τη διαφορά της από την κορυφή.

«Κόκκινοι» ή «Πολίτες», λοιπόν; 
Όποιος καταφέρει να πάρει τη νίκη, πάντως, θα είναι... γάτος. 

Θα ηχήσουν τα «Κανόνια»;

Προέρχεται από εντός έδρας ευρωπαϊκή σφαλιάρα περιωπής: η Άρσεναλ είδε τη Μονακό να της κόβει με τον πιο εμφατικό, ποδοσφαιρικά, τρόπο το δρόμο για τους προημιτελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μ' αυτό το επιβλητικό 1-3 στο «Emirates» μεσοβδόμαδα. 
Όμως, η ομάδα του Βενγκέρ πρέπει να βρει τρόπο να μαζέψει τα κομμάτια της και να μη χύσει την καρδάρα με το γάλα που που τόσο κόπο έκανε να γεμίσει τους προηγούμενους 2, σχεδόν, μήνες, φτάνοντας μέχρι την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 
Απέναντί της θα βρει την Έβερτον και μοναδικό της στόχος είναι να κόψει τη γλύκα από τα «Ζαχαρωτά». 

Η ζωή χωρίς τον Φαν Πέρσι

Οι φήμες, αρχικά, έκαναν λόγο πως θα χάσει τη χρονιά. Μετά, πως θα είναι ετοιμοπόλεμος για την επόμενη προπόνηση. Έπειτα πως δε γλιτώνει την εγχείρηση. Εν συνεχεία πως δεν είναι τίποτα, μια γρατζουνιά. Τελικά, όμως, ο Φαν Πέρσι αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον 6 εβδομάδες και η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς αυτόν, αν θέλει να προλάβει το τραίνο του Champions League της επόμενης σεζόν. 
Αύριο κόντρα στην Σάντερλαντ είναι μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του Φαν Χάαλ να γλείψει τις πληγές της. Τόσο τις δικές της, όσο και του τραυματία Φαν Πέρσι. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Σάββατο 28/02/2015

14:45     Γουέστ Χαμ- Κρίσταλ Πάλας
17:00    Μπέρνλι- Σουόνσι
17:00    Γιουνάιτεντ- Σάντερλαντ 
17:00    Νιουκάστλ- Άστον Βίλα
17:00    Γουέστ Χαμ- Σαουθάμπτον
17:00    Στόουκ- Χαλ

Κυριακή 1/3/2015

14:00    Λίβερπουλ- Σίτι
16:05    Άρσεναλ- Έβερτον

ΠΗΓΗ: sdna.gr