Ξεκαθάρισμα στην «αιώνια πόλη»

Στέψη ή παράταση; Αυτό θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει το ερώτημα της 25ης αγωνιστικής της Serie A. Ρόμα και Γιουβέντους δίνουν τη δεύτερη «μάχη» τους στη σεζόν, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, σε ένα ματς το οποίο μπορεί να κρίνει την υπόθεση του τίτλου.

Οι «μπιανκονέρι» απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στο +9 από τους «τζιαλορόσι» και δύσκολα θα χάσουν έναν ακόμη τίτλο, παρότι τα ματς τα οποία απομένουν είναι αρκετά. Ωστόσο, η αναμέτρηση στην «αιώνια πόλη», μπορεί να ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν συναρπαστικό, με τους πρωταθλητές Ιταλίας να παίρνουν στο... νήμα τη νίκη επί των Ρωμαίων (3-2). Τότε όμως, οι δυο τους ήταν κοντά στη βαθμολογία ενώ πλέον, δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από εκείνον της νίκης για το σύνολο του Ρούντι Γκαρσία, αν θέλει να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες του για το πρωτάθλημα.

Το ματς της Κυριακής (2/3) θα είναι το 169ο που θα διεξαχθεί μεταξύ τους, με της Γιουβέντους να έχει το πάνω χέρι με 80 νίκες έναντι 40 της Ρόμα, ενώ 48 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, παρά την κακή πορεία των Ρωμαίων στο ιταλικό πρωτάθλημα, τις τελευταίες αγωνιστικές, προέρχονται από την τεράστια χθεσινή (26/2) νίκη-πρόκριση επί της Φέγενορντ (2-1) στο Europa League κι αν μη τι άλλο το ηθικό τους θα είναι αισθητά βελτιωμένο.

Από την άλλη, οι «μπιανκονέρι» βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, νικώντας μεσοβδόμαδα την Ντόρτμουντ στο Τορίνο (2-1), στο πρώτο από τα δύο ματς της φάσης των «16» του Champions League. Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή ή όχι του Πολ Πογκμπά στην αναμέτρηση ενώ φυσικά θα απουσιάζει ο Αντρέα Πίρλο, ο οποίος θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες.

Θα έχουμε παράταση ή... στέψη; Οι απαντήσεις το βράδυ της Δευτέρας (2/3).

Δυνατό τεστ για Ίντερ, ευκαιρία για Μίλαν

Η ανανεωμένη Ίντερ φιλοξενεί την εξίσου φορμαρισμένη Φιορεντίνα, την ώρα που η Μίλαν ταξιδεύει στη Βερόνα για να αντιμετωπίσει την Κιέβο.

Οι «νερατζούρι» έχουν πετύχει τρεις σερί νίκες στη Serie A και δείχνουν αισθητά βελτιωμένοι ενώ παράλληλα πήραν την πρόκριση στους «16» του Europa League, αποκλείοντας τη Σέλτικ. Απέναντί της θα είναι οι «βιόλα», που χθες (26/2) επικράτησαν 2-0 της Τότεναμ στη Φλωρεντία και πήραν επίσης το εισιτήριο για την επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η έτερη ομάδα του Μιλάνου φιλοξενείται στην έδρα της Κιέβο και θέλει να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αναβολή στο Τζένοα-Πάρμα

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, η Πάρμα δεν πρόκειται να αγωνιστεί, ζητώντας και παίρνοντας τελικά την αναβολή της αναμέτρησης με τους Γενοβέζους, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν στο σύλλογο.

Η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα (27/2) από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, κρατάει στη... ζωή την Πάρμα, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ωστόσο, Κάρλο Ταβέκιο, να τονίζει πως είναι η τελευταία προειδοποίηση για την ομάδα, με την πτώχευση αλλά και τον υποβιβασμό να φαντάζουν σενάρια που δύσκολα θα αποφύγει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/2

Κιέβο-Μίλαν 21:45

Κυριακή 1/3

Κάλιαρι-Βερόνα 13:30
Παλέρμο-Έμπολι 16:00
Σασουόλο-Λάτσιο 16:00
Τζένοα-Πάρμα Αναβλήθηκε
Αταλάντα-Σαμπντόρια 16:00
Τσεζένα-Ουντινέζε 16:00
Ίντερ-Φιορεντίνα 19:00
Τορίνο-Νάπολι 21:45

Δευτέρα 2/3

Ρόμα-Γιουβέντους 21:45

ΠΗΓΗ: sdna.gr