Γενέθλια με τεσσάρα η Μπάγερν (vid)

Η Μπάγερν γιόρτασε τα 115 χρόνια ζωής με χαλαρή τεσσάρα στην Κολονία (4-1) κάνοντας συντήρηση ενόψει Champions League και Σαχτάρ.    

Ολα πήγαν καλά για την πρωταθλήτρια Γερμανίας στα γενέθλιά της. Προηγήθηκε νωρίς και παρότι η Κολονία πήγε με 2-1 στα αποδυτήρια έφτασε σβηστά σε άνετη νίκη με τον Ρόμπεν να είναι εκπληκτικός, να σκοράρει ξανά και να έχει δύο ασίστ στο τελικό 4-1. Η Μπάγερν έφτασε τα 18 γκολ στα τρία τελευταία ματς στην Bundesliga, με αγώνα περισσότερο είναι στο +11 από την 2η, Βόλφσμπουργκ, και περιμένει την Σαχτάρ για τη ρεβάνς για του 0-0 για τους «16» του Champions League.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε διάθεση να καθαρίσει το ματς από νωρίς και το έδειξε από τα πρώτα δύο λεπτά όταν ήδη είχε κερδίσει τέσσερα κόρνερ. Στο τελευταίο από αυτά στο 3', ο Ρόμπεν βρήκε το κεφάλι του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και ο Γερμανός χαφ έκανε το 1-0. Το μονότερμα από πλευράς Βαυαρών συνεχίστηκε στα επόμενα λεπτά και αφού στο 10' ο Λεβαντόφσκι νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Χορν, στο ίδιο λεπτό ο Ριμπερί πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ. Ο Γάλλος πήρε μπάλα στα αριστερά από τον Σβάινσταϊγκερ και αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, συγκλίνοντας έκανε εξαιρετικό συρτό σουτ από το όριο της περιοχής αφήνοντας όρθιο τον τερματοφύλακα της Κολονίας και στέλνοντας τη μπάλα συρτά στη γωνία του (2-0).

Από το σημείο εκείνο και μετά η Μπάγερν ενεργοποίησε το ecomony mode δυνάμεων και παρότι έφτασε την κατοχή στο 73%-27% δεν βομβάρδισε με τόσο πολλές φάσεις. Στο 32' η κεφαλιά του Λεβαντόφσκι μετά τη σέντρα του Ρόμπεν πέρασε άουτ και λίγο το ημίχρονο η Κολονία μείωσε και μπήκε στο ματς. Ο Λέμαν πήρε μπάλα στα δεξιά ύστερα από κοντινή εκτέλεση κόρνερ και με συστημένη σέντρα βρήκε τον Ούτζα που με ωραία σκαστή κεφαλιά έγραψε το 2-1. Οι πρωταθλητές είχαν προλάβει να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη για περισσότερα από 400 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, αφού είχαν να δεχθούν γκολ από το 1-1 στο 78' του αγώνα με την Σάλκε (Χέβεντες).

Παρότι οι φιλόξενούμενοι έδειξαν στην επανάληψη ότι μπορούν να βρουν χώρους στην κόντρα και να κάνουν τη ζημιά, η Μπάγερν έβαλε τα πράγματα στη θέση τους στο 63'. Ο Γκέτσε πέρασε στον Ριμπερί στα αριστερά και εκείνος έκανε σέντρα για τον Ρόμπεν ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 3-1. Αυτό ήταν το γκολ Νο17 φέτος στην Bundesliga για τον πρώην άσο των Τσέλσι-Ρεάλ, επίδοση ρεκόρ στην καριέρα του σε μία σεζόν σε πρωτάθλημα. Στο 75' ο Γκαλφάρ έκανε καλό αριστερό σουτ αλλά ο Νόιερ έπεσε και μπόκαρε και στην κόντρα οι Βαυαροί έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Ο Ριμπερί άνοιξε αριστερά στον Ρόμπεν και εκείνος έκανε σέντρα-ποίημα για τον Λεβαντόφσκι που σκόραρε με το στήθος στην κενή εστία. Ο 31χρονος είχε ακόμα δύο ευκαιρίες (81', 85') αλλά το 4-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπαντστούμπερ, Ρόμπεν, Σβάινσταϊγκερ (78' Ρόντε), Ριμπερί, Γκέτσε, Μίλερ (69' Τσάμπι Αλόνσο), Λεβαντόφσκι.

Κολονία (Πέτερ Στέγκερ): Χορν, Μπρέτσκο, Μαρόχ, Ολκόβσκι, Χέκτορ, Βίμερ, Λέμαν, Πέσκο, Βογκτ (72' Χαλφάρ), Οσάκο (46' Ρίσε), Ούτζα (78' Ντέιβερσον).