«Δώρα» σε Παρί

Μετά την Μαρσέιγ και η Λιόν γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Λιλ, δίνοντας την ευκαιρία στην Παρί να πιάσει κορυφή.

Η Λιόν κυριάρχησε στο πρώτο 45λεπτο και όλα έδειχναν ότι ό,τι και να γίνει για ακόμη μία αγωνιστική θα παραμείνει στην κορυφή. Οι «λιονέ», όμως, υπολόγιζαν χωρίς τη Λιλ, που έκανε την αντεπίθεσή της στο δεύτερο μέρος και με ανατροπή έφτασε σε μεγάλη νίκη 2-1, κάτι που δίνει την ευκαιρία στην Παρί με νίκη επί της Μονακό να βρεθεί μόνη στην 1η θέση.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 3’, όταν μετά από κόρνερ του Φεκίρ, ο Τολισό ολομόναχος στην περιοχή έκανε το 0-1! Οι παίκτες του Φουρνιέ είχαν τον απόλυτο έλεγχο στη συνέχεια, όμως δεν ανέβασαν ρυθμό, για να τελειώσουν το ματς και στο τέλος το πλήρωσαν. Ο Λακαζέτ στην 100ή του εμφάνιση δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, με το 0-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο και τους παίκτες του Ζιράρ να έχουν τα γνωστά τους προβλήματα στην επίθεση.

Στην επανάληψη, όμως, οι γηπεδούχοι αναγεννήθηκαν. Ο Οριζί έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 47’ και το γκολ για τους «λιλουά», που συνέχισαν να πιέζουν ήρθε στο 56’, όταν ο Γκουέγ μετά από ασίστ του Λόπες έκανε το 1-1! Η ανατροπή δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 60’ ο Πορτογάλος από δημιουργός έγινε εκτελεστής, για να κάνει το 2-1 με ατομική προσπάθεια και πανέμορφο πλασέ εκτός περιοχής! Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία στη συνέχεια, όμως κατάφεραν να απειλήσουν τον Ενιεάμα μόνο σε δύο περιπτώσεις με τους Μπεντιμό και Ζαλέ και το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, για να ηττηθεί για πρώτη φορά η Λιόν μετά από 11 ματς στην Ligue 1.

Λιλ (Ρενέ Ζιράρ): Ενιεάμα, Μπέρια, Μπάσα, Κίερ, Κορσία, Μαβουμπά, Γκουέγ, Μάρκος Λ¨οπες, Μέντες (40' Ντελαπλάς), Οριζί (90' Ντιαμπί), Κουμπεμπά

Λιόν (Ουμπέρ Φουρνιέ): Λόπες, Ζαλέ, Κονέ, Ουμτιτί, Μπεντιμό, Γκοναλόνς (82' Ενζί), Τολισό, Φερί (67' Μαλμπράνκ), Γκεζάλ (67' Γκουρκίφ), Φεκίρ, Λακαζέτ

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή (27/02)

Μαρσέιγ-Καέν 2-3
(45' Αγιού, 63' Ζινιάκ - 67' Σομπ, 70' Σάλα, 87' Μπενεζέ)

Σάββατο (28/02)

Λιλ-Λιόν 2-1
(56' Γκουέγ, 60' Λόπες - 3' Τολισό)

Κυριακή (01/03)

Ναντ-Γκινγκάμπ (15:00)
Μονπελιέ-Νις (18:00)
Μονακό-Παρί (22:00)