Εδειξε τα... δόντια της η Μπάρτσα (vid)

Με φόρα από το Μάντσεστερ, ο Λουίς Σουάρες έβαλε γκολ, έφτιαξε τα άλλα δύο και οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στο πέρασμα με 3-1 από τη Γρανάδα.

Μεσοβδόμαδα, στο Ετιχάντ», κόντρα στη Σίτι, ο Λουίς Σουάρες φρόντισε να θυμίσει σε όλους στο Νησί, το γιατί τους έχει λείψει τόσο πολύ. Σειρά είχε η Γρανάδα και μάλιστα στο δικό της σπίτι. Ουρουγουανός δείχνει σούπερ ανεβασμένος και ότι έχει βρει και πάλι την αυτοπεποίθηση του μπροστά στην αντίπαλη εστία. Στο «Λος Κάρμενες» έβαλε το ένα γκολ και έφτιαξε τα άλλα δύο για τους Ράκιτιτς, Μέσι, οδηγώντας τη Μπαρτσελόνα στο πέρασμα με 3-1.

Γενικότερα οι Καταλανοί έδιναν την εντύπωση ότι έπαιζαν στο ρελαντί και έτσι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση. Ακόμα και έτσι όμως άνοιξαν το σκορ στο 25', όταν ο Σουάρες έκανε το σουτ και από λάθος αμυντικού, ο επερχόμενος Ράκιτις πλάσαρε σε κενή εστία. Η κακή φέτος Γρανάδα, άγγιξε την ισοφάριση στο 42'. αλλά τη σουτάρα του Χάβι Μάρκεθ την έβγαλε με φοβερή επέμβαση ο Μπράβο. Στο 45' ήταν η σειρά του Οϊερ να κάνει εξαιρετική απόκρουση στην προβολή του Μέσι.

Με το που ξεκίνησε η επανάληψη, ο Σουάρες πήρε την ασίστ του εξαιρετικού Ράκιτιτς και πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα, κάνοντας με τσιμπηματάκι το 2-0. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπαρτρά ανέτρεψε εντός περιοχής τον Λας και ο Φραν Ρίκο ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 2-1. Παρά το γκολ της η Γρανάδα δεν μπορούσε να πιέσει. Η Μπάρτσα ήταν που πίεσε και στο 70' καθάρισε το ματς.

Ο Ράκιτιτς και πάλι δημιούργησε, βγάζοντας τον Λουίς Σουάρες τετ α τετ. Ο τελευταίος (έχει σε όλες τις διοργανώσεις 10 γκολ και 11 ασίστ) σε μία φουλ αλτρουιστική ενέργεια, ενώ πέρασε τον τερματοφύλακα, αντί να πλασάρει, περίμενε και... κέρασε τον Μέσι. Ετσι ο Αργεντινός έβαλε το 269ο γκολ του και ξεπέρασε τον μύθο της Σάλκε, Κλάους Φίσερ, για να βρεθεί στην 10η θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών παγκοσμίως (μόνο για γκολ πρωταθλήματος)!

Το φινάλε βρήκε τη Μπαρτσελόνα να βγάζει την... υποχρέωση και να επιστρέφει στο -1 από τη Ρεάλ, η οποία την Κυριακή το βράδυ (22:00) υποδέχεται σε ένα δύσκολο ματς την Βιγιαρεάλ.

Γρανάδα (Αμπέλ Ρεσίνο): Οϊερ, Μπαμπίν, Κάλα, Νιόμ, Φουλκιέ, Ιτούρα, Φραν Ρίκο, Χάβι Μάρκεθ (66' Ροτσίνα), Λας (77' Σαξές), Ιμπάνιεθ, Κόρδοβα (78' Κοντέιας)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Ματιέ (74' Μπουσκέτς), Μπαρτρά, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μασεράνο, Ράκιτιτς, Τσάβι (65' Ραφίνια), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες (78' Πέδρο).