«Κόκκινες»... ρουκέτες!(βίντεο)

Η Λίβερπουλ με δύο φοβερά γκολ- σωστές ποδοσφαιρικές «ρουκέτες»- των Χέντερσον και Κουτίνιο κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο την Μάντσεστερ Σίτι (2-1), πλησιάζοντας κι άλλο στην προνομιούχο πρώτη τετράδα και ψαλιδίζοντας σημαντικά τις ελπίδες των «Πολιτών» για τον τίτλο.

Θα μπορούσε να είναι ένα ωραία ποδοσφαιρικό πιάτο που φαγώθηκε κρύο- ή, ακόμα καλύτερα, ένα μάτι που βγήκε έναντι ενός άλλου, περσινού: η Μάντσεστερ Σίτι πέρυσι στόχευσε ακριβώς στο κέντρο του αμφιβληστροειδούς της Λίβερπουλ και της έβγαλε με μαθηματική ακρίβεια το μάτι, στερώντας την τον πρώτο της τίτλο μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.

Φέτος, όμως, είχε φτάσει η ώρα που θα γυρνούσε ο τροχός- η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς αποφάσισε πως είχε έρθει η δική της στιγμή για αφαίρεση οφθαλμού και το έκανε με περίσσια χάρη. Και τι χάρη!

1-0 μόλις στο 11ο λεπτό με ασύλληπτης ομορφιάς γκολ από τον Χέντερσον- που, ελλείψει Τζέραρντ, ήταν ο αρχηγός της ομάδας σήμερα. Δύο λεπτά αργότερα η Σίτι άγγιξε την ισοφάριση, όμως δεν την κράτησε σφιχτά στα χέρια της: τρομερή πάσα Σίλβα, ωραίο πλασέ του Αγκουέρο και η μπάλα στο δοκάρι του Μινιολέ.

Η ισοφάριση για το συγκρότημα του Πελεγκρίνι ήρθε, εν τέλει, στο 25΄ όταν ο Αγκουέρο ελίχθηκε με χάρη πεπειραμένου σκιέρ στην περιοχή της Λίβερπουλ, πάσαρε στον Τζέκο και αυτός έκανε το 1-1.

Η Λίβερπουλ, από κείνο το σημείο και μετά ήταν εμφανώς καλύτερη, παρόλο που και οι φιλοξενούμενοι είχαν τις δικές τους ευκαιρίες για να «κλέψουν» τη νίκη.

Η ζαριά, τελικά, αποφάσισε πως οι «Κόκκινοι» έχουν πιο θελκτικό πρόσωπο και το 2-1 ήρθε με δεύτερο υπέροχο γκολ στο 75΄ με τον Κουτίνιο, που θύμισε ποίημα σε στρόγγυλο σχήμα- σαν την μπάλα που καρφώθηκε στο βάθος της εστίας του Χαρτ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr