Special (Capital) One! (Βίντεο)

Δικό της έκανε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στην Αγγλία η Τσέλσι, που ήταν ισόποσα ικανή και τυχερή στο 2-0 επί της Τοτεναμ (και τα δυο της γκολ είχαν κοντράρει προηγουμένως πάνω σε παίκτες των «Σπιρουνιών») και κατάφερε να κατακτήσει το πέμπτο League Cup- ή, αλλιώς, Capital One Cup- στην ιστορία της.

Περιπλανήθηκε. Πήγε από δω (Ίντερ), πήγε από κει (Ρεάλ), όμως πάντοτε στο μυαλό του υπήρχε η Ιθάκη του. Κάπως έτσι, ο ξεχωριστός Ζοζέ Μουρίνιο μετά από πολυετή περιπλάνηση έκλεισε τ' αυτιά του στις όποιες Σειρήνες βρέθηκαν στο δρόμο του και αποφάσισε να γυρίσει στην αγαπημένη του Τσέλσι, προκειμένου να ολοκληρώσει το ημιτελές του έργο. 

Πολλά πράγματα είχαν αλλάξει από την τελευταία φορά που βρισκόταν ο Πορτογάλος εκεί, όμως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, σε ρόλο αρσενικής Πηνελόπης, παρέμεινε πιστός και καρτερικά περίμενε την επιστροφή του Special One, με μοναδικό στόχο να επιστρέψουν, ταυτοχρόνως, και στους τίτλους.

Και μπορεί η περσινή σεζόν να αποδείχτηκε «στείρα», όμως “Μουρίνιο” και “δεύτερη σεζόν άνευ τίτλο” είναι έννοιες ασύμβατες. Γι' αυτό, η Τσέλσι άρχισε από φέτος να θυμίζει και πάλι τραίνο προγραμματισμένο να φτάνει πάντοτε μέχρι το τέλος του δρόμου. 

Αυτό το κατάλαβε για τα καλά σήμερα η Τότεναμ: παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της (δοκάρι στο 10΄ ο Έρικσεν σ' εκτέλεση φάουλ, καλή ευκαιρία του Κέιν ένα λεπτό αργότερα, και τρομερή απόκρουση του Τσεχ με τη συμπλήρωση του ημιώρου), το τρόπαιο του League Cup έμελλε να καταλήξει στην αντίθετη πλευρά, μιας και η Τσέλσι έβγαινε στην... κόντρα. 

Κυριολεκτικά: ο Τέρι άνοιξε το σκορ στο 45΄ όταν, μετά από δικό του σουτ μέσα στην περιοχή η μπάλα κόντραρε στον Ντάιερ και κατέληξε στα δίχτυα του Γιορίς, δεύτερο γκολ ο Ντιέγκο Κόστα στο 56΄, όταν μετά από δικό του σουτ η μπάλα βρήκε στον Γουόκερ και άλλαξε εντελώς πορεία, βγάζοντας εκτός πορείας τίτλου την Τότεναμ.

Το 2-0 υπέρ των «Μπλε» δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και κάπως έτσι η πρωτοπόρος της Premier League (που μετά τη σημερινή ήττα της Σίτι έγινε τεράστιο φαβορί και για το πρωτάθλημα) έφτασε στην κατάκτηση του πέμπτου League Cup στην μακρόχρονη ιστορία της. 

Αυτό το τρόπαιο σήμανε και την επιστροφή στους τίτλους για τον Ζοζέ Μουρίνιο στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα και άνοιξε την όρεξη των οπαδών της για εκτόξευση στο ποδοσφαιρικό φεγγάρι. 

Ο Ζοζε βρήκε, επιτέλους, και πάλι την Ιθάκη του. Και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει. 

Άλλωστε, δεν υπάρχει κανένα μέρος στον κόσμο σαν στο σπίτι σου.

ΠΗΓΗ: sdna.gr