Το πρώτο «Χ» την πλήγωσε! (vid)

Παρά τους επτά αναπληρωματικούς, η Βιγιαρεάλ έπαιξε στα ίσα τη Ρεάλ και την υποχρέωσε στην πρώτη ισοπαλία (1-1) της σεζόν, βάζοντας φωτιά στην κορυφή (στο -2 η Μπάρτσα).

Η αρχική ματιά στις συνθέσεις δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο για αμφιβολίες: η Ρεάλ θα το έπαιρνε εύκολα το ματσάκι. Βλέπετε η Βιγιαρεάλ παρατάχθηκε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με επτά αναπληρωματικούς (σ.σ.: επειδή είχε την Πέμπτη Europa League και την Τετάρτη ακολουθεί ο επαναληπτικός ημιτελικός Κυπέλλου με τη Μπαρτσελόνα). Και όμως αυτό που συνέβη στο χορτάρι δεν το φαντάστηκε κανείς. Το Κίτρινο Υποβρύχιο έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και πήρε πανάξια το βαθμό, έχοντας μάλιστα τις φάσεις για κάτι περισσότερο από το τελικό 1-1 (σ.σ.: η πρώτη ισοπαλία της Ρεάλ στην φετινή κούρσα).

Εννοείται πως για να κάνει γκέλα η Ρεαλ, σημαίνει ότι με τη σειρά της δεν έπαιξε σύμφωνα με τις δικές της δυνατότητες. Για την ακρίβεια σπατάλησε όλο το Α' μέρος, με όλα τα αστέρια της εξαφανισμένα. Μάλιστα θα έπρεπε βάσει λογικής οι Μαδριλένοι να κυνηγούν το σκορ από το 12'. Ωστόσο, αρχικά ο Κασίγιας σταμάτησε σε τετ α τετ τον Ζεράρδ Μορένο και στην επαναφορά ο Καρβαχάλ με τρελή κεφαλιά έβγαλε σε κόρνερ το σχεδόν σίγουρο γκολ του Μόι Γκόμεθ.

Το μόνο που έκαναν οι γηπεδούχοι μέχρι το ημίχρονο, ήταν μία επικίνδυνη κεφαλιά του Βαράν και η -κατά λάθος- σέντρα σουτ του Μπέιλ που χτύπησε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στην επανάληψη όμως ο Ρονάλντο μπήκε πολύ πιο δυνατά και αποφασισμένα. Στο 52' κέρδισε πέναλτι από το ανούσιο τράβηγμα του Μπαϊλί και το εκτέλεσε εύστοχα, φτάνοντας τα 30 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 39 γενικά στη σεζόν. Μάλιστα αυτά τα 30 τέρματα του έστησαν και ένα τρομερό ρεκόρ. Ποτέ κανείς άλλος στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έβαλε 30+ σε πέντε διαδοχικές περιόδους!

Από το γκολ και μετά η Ρεάλ φάνηκε να παίρνει τα πάνω της, αλλά και η Βιγιαρεάλ δεν έμεινε πίσω. Αμέσως έγιναν επιθετικές αλλαγές από τον κόουτς Μαρθελίνιο και ήρθε η ισοφάριση. Στο 64' το πολύ ωραίο σουτ του Ζεράρδ Μορένο από το ημικύκλιο, κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κασίγιας χαμηλά, με τον νεαρό επιθετικό να φτάνει τα 13 γκολ σε 24 ματς στη σεζόν. Κάπου εκεί το ματς έγινε ροντέο χωρίς να υπάρχει κέντρο και από τις δύο ομάδες. Για να μην αλλάξει όμως το σκορ, χρειάστηκαν ορισμένες σημαντικές επεμβάσεις του Ασένχο (κυρίως) και του Κασίγιας...

Στο 72' ο τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ απογειώθηκε και έβγαλε την εξαιρετική κεφαλιά του Κριστιάνο, αλλά στο 84' παραλίγο να χαρίσει το γκολ στον Χεσέ, που ωστόσο, αστόχησε σε κενή εστία. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ικερ να γίνει ξανά «Αγιος», βγάζοντας εξ επαφής την υπέροχη κεφαλιά ψαράκι του Βιέτο. Στο 90' και πάλι ο Ασένχο έσωσε το αυτογκόλ του Τριγκέρος και έτσι έμεινε το 1-1. Αυτό δηλαδή που επιτρέπει στη Μπαρτσελόνα να πλησιάσει στο -2 από την κορυφή και που βάζει για τα καλά φωτιά στη μάχη του τίτλου.

* ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ: Ο Πέπε δέχτηκε κίτρινη κάρτα έπειτα από ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ!

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Λούκας Σίλβα (71' Χεσέ), Κρόος, Ισκο (79' Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (81' Ερνάντες)

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνιο): Ασένχο, Ντοράδο, Μπαϊγί, Μάριο, Ζάουμε Κόστα, Μάρκος, Πίνα (62' Βιέτο), Κάμπελ, Μόι Γκόμεθ, Μορένο, Τζιοβάνι (62' Τριγκέρος).

gazzetta.gr