Το κλείδωσε! (vid)

Η Γιουβέντους πήγε στη Ρώμη για να σφραγίσει το scudetto και μάλλον το έκανε με το 1-1 κόντρα στη Ρόμα, που ισοφάρισε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Τοροσίδη!

Αν η Ρόμα ήθελε να έχει ελπίδες για τον τίτλο, έπρεπε με κάθε τρόπο να νικήσει και να μειώσει στο -6. Αυτό, όμως, δεν ήθελε ούτε να το σκέφτεται η Γιούβε, η οποία ήλεγχε τον αγώνα, προηγήθηκε στο 64' με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Τέβες και όδευε προς νίκη, αφού οι Τζαλορόσι ήταν και με 10 από την αποβολή του Τοροσίδη. Κι όμως, οι Ρωμαίοι εκμεταλλεύτηκαν την οπισθοχώρηση των Τορινέζων και ισοφάρισαν με τον Κεϊτά, για να μείνει όμως το 1-1 ως το τέλος. Για πρώτη φορά στα χρονικά η Ρόμα κάνει 6 σερί εντός έδρας ισοπαλίες, οι 11 κίτρινες κάρτες ισοφάρισαν το φετινό ρεκόρ από το Σασουόλο-Ιντερ ενώ οι κόκκινες κάρτες στα ματς των δύο ομάδων από το 1994-95 είναι... 13-13!

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επέλεξε το 3-5-2 για τη Γιουβέντους λόγω των απουσιών των Πίρλο-Πογκμπά και οι Μπιανκονέρι ήλεγξαν από νωρίς την κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν και το πρώτο σουτ του ματς με τον Βιδάλ στο 7', έδειχναν πιο συμπαγείς στον αγωνιστικό χώρο και στο 22' άγγιξαν το 0-1 με το παραλίγο αυτογκόλ του Μανωλά μετά το γύρισμα του Περέιρα από δεξιά. Λίγα λεπτά μετά, η Γιούβε έγινε απειλητική από την απέναντι πλευρά με το επικίνδυνο γύρισμα του Εβρά, το οποίο πάντως δεν εκμεταλλεύτηκε κανείς συμπαίκτης του. Η Ρόμα, που είχε πάθος (όπως έδειχναν και κάποια μαρκαρίσματα των παικτών της) προσπάθησε μετά το 30' να ανεβάσει κάπως ρυθμό αλλά έδειχνε μπλοκαρισμένη και έβγαλε χωρίς φάση το πρώτο μέρος, το οποίο ολοκληρώθηκε με μια αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις από την Γιουβέντους αλλά το σουτ του Τέβες ήταν άστοχο...

Οπως έκλεισε το πρώτο μέρος, με φάση των Μπιανκονέρι σε αντεπίθεση δηλαδή, έτσι άνοιξε το δεύτερο αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ στο τελείωμα του Βιδάλ, μετά την πάσα του Περέιρα, στο 50'. Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν πλήρως τον αγώνα αφού η Ρόμα ήταν ουσιαστικά εκτός αγώνα και τελικά στο 62'... εκτός αγώνα πήγε κυριολεκτικά ο Τοροσίδης για δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η φάση, πάντως, ήταν γρήγορη και αν βρήκε τον Βιδάλ το έκανε πάνω στο τρέξιμο. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Τέβες και άφησε άγαλμα τον Ντε Σάνκτις, κάνοντας το 0-1! Το γεγονός ότι μετά από ένα λεπτό ο Περέιρα είχε ευκαιρία, που χάθηκε, μετά από ωραία πάσα του Βιδάλ, έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι η Γιουβέντους θα κρατούσε εύκολα το τρίποντο αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι...

Οι τιφόζι της Ρόμα αποδοκίμασαν την επιλογή του Ρούντι Γκαρσία να βγάλει τους Τότι-Ντε Ρόσι για να βάλει τους Ναϊνγκολάν-Ιτούρμπε αλλά η αλήθεια είναι ότι από εκείνο το σημείο, είτε επειδή η Ρόμα έγινε πιο γρήγορη από ό,τι ήταν είτε επειδή η Γιουβέντους αποφάσισε να κλειστεί πίσω χωρίς λόγο, η εικόνα του ματς άλλαξε. Οι Τζαλορόσι βγήκαν μπροστά, κέρδισαν φάουλ γύρω-γύρω από την περιοχή και ένα τέτοιο, στο 78' έφερε την ισοφάριση από την κεφαλιά του Κεϊτά και την αποτυχημένη προσπάθεια του Μαρκίζιο να απομακρύνει (1-1)! Οι Ρωμαίοι προσπάθησαν ως το τέλος για την ολική ανατροπή αλλά δεν τα κατάφεραν, όπως δεν κατάφερε και η Γιούβε να εκμεταλλευτεί τους πολλούς κενούς χώρους που υπήρχαν στο φινάλε, παρά τις καλές προσπάθειες του Κομάν.  

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης, Μανωλάς, Γιάνγκα Μ' Μπίβα, Χολέμπας, Ντε Ρόσι (73' Ναϊνγκολάν), Κεϊτά, Πιάνιτς, Λιάγιτς (65' Φλορέντσι), Ζερβίνιο, Τότι (71' Ιτούρμπε).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ (90' Παντοΐν), Εβρά, Περέιρα, Μαρκίζιο, Βιδάλ, Μοράτα (83' Κομάν), Τέβες.