Πληρώνει ακριβά τα «γαλλικά» ο Πικέ

Ο Καταλανός αμυντικός της Μπαρτσελόνα θα πληρώσει ακριβά τις προσβολές του σε ανθρώπους της δημοτικής αστυνομίας της Βαρκελώνης που τόλμησαν να κόψουν κλήση στον αδελφό του.

Το σκηνικό θα μπορούσε να είναι βγαλμένο από οποιοδήποτε ελληνικό δρόμο. Η δημοτική αστυνομία γράφει για τροχαία παράβαση ένα οδηγό έξω από νυχτερινό μαγαζί (στη συγκεκριμένη περίπτωση το κλαμπ Catwalk στην παραλιακή της Βαρκελώνης). Ο συνοδηγός που τυχαίνει να είναι επώνυμος και αδελφός του οδηγού βγαίνει από το αυτοκίνητο και με ύφος χιλίων καρδιναλίων ξεκινά τον εξάψαλμο στους ένστολους: «Με ζηλεύετε επειδή είμαι διάσημος. Με γράφετε γιατί θέλετε να πάρετε το ποσοστό της κλήσης, διότι δεν έχετε λεφτά. Το πρόστιμο είναι ένα τίποτα, γιατί αύριο εγώ θα πάρω τηλέφωνο το αφεντικός σας και θα σβήσει την κλήση. Θα μιλήσω με τον προϊστάμενο σας και θα έχετε κακά ξεμπερδέματα. Είστε κουβάδες. Νομίζετε ότι εξουσιάζετε τον κόσμο επειδή φοράτε αυτή τη στολή και κόβετε κλήσεις. Οι πατεράδες σας θα πληρώσουν αυτό τ πρόστιμο. Είστε ντροπή. Η δουλειά σας με αηδιάζει». 

Με αυτά τα λόγια ο Ζεράρδ Πικέ στόλισε τους ανθρώπους της καταλανικής δημοτικής αστυνομίας το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου του 2014. Αυτοί κατέθεσαν μήνυση και ο Ισπανός στόπερ ο οποίος ζήτησε δημόσια συγνώμη καταδικάστηκε σε πρόστιμο 10.500 ευρώ (αρχικά ήταν 900 ευρώ, όμως λόγω της οικονομικής κατάστασης του Πικέ δεκαπλασιάστηκε), το οποίο αν δεν πληρώσει σε 7 μέρες τότε θα κινδυνεύσει άμεσα με φυλάκιση. Αλήθεια, στην Ελλάδα τι θα γινόταν;

ΠΗΓΗ: sdna.gr