Καταιγιστική Τότεναμ!(βίντεο)

Η Τότεναμ έπιασε κορυφαία απόδοση στο 2ο ημίχρονο και επικράτησε 3-2 της Σουόνσι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» σε ένα ματς το οποίο σημαδεύτηκε από το λιποθυμικό επεισόδιο που είχεο ο Μπαφετιμπί Γκομίς στο ξεκίνημα του αγώνα.

Το ματς

H Τότεναμ όπως σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της έτσι και σε αυτό, μπήκε πολύ δυνατά και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 7ο λεπτό με τον Τσαντλί έπειτα από ωραία προσπάθεια του Ρόουζ.Ωστόσο δευτερόλεπτα μετά το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» πάγωσε όταν ο Γκομίς έπεσε ξαφνικά στο χορτάρι. Οι θεατές σίγησαν, οι παίκτες κάλεσαν άμεσα σε βοήθεια και ο Γάλλος αποχώρησε πάνω σε φορείο έχοντας πάντως τις αισθήσεις του με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Στο 21ο λεπτό η Σουόνσι κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Σίγκουρτσον έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στη συνέχεια της φάσης έγινε ξανά κάτοχός της τροφοδοτώντας τον Κι, ο οποίος νίκησε τον Γιορίς για το 1-1. Με τον Κέιν καλά κλεισμένο, η Τότεναμ δυσκολευόταν να βρει εύκολα διαδρόμους, δοκιμάζοντας τις περισσότερες φορές μακρινά σουτ με τους Τάουνσεντ και Έρικσεν κύριους εκφραστές.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές, μία για κάθε ομάδα. Αυτή όμως που βρήκε ξανά δίχτυα ήταν η Τότεναμ. Ο Μέισον στο 51ο λεπτό έγινε κάτοχος της μπάλας έπειτα από προσπάθεια του Έρικσεν, πλάσαρε ψύχραιμα τον Φαμπιάνσκι δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Η Σουόνσι προσπάθησε να αντιδράσει και στο 53΄έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Σιγκουρτσον όμως η Τότεναμ καθάρισε το ματς με τη συμπλήρωσε μιας ώρας αγώνα. Ο Τάουνσεντ επιβράβευσε την καλή του εμφάνιση με το 3ο τέρμα της ομάδας του σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, βάζοντας ουσιαστικά τέλος και στις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Σουόνσι δεν κατάφερε ουσιαστικά να αντιδράσει στο τελευταίο ημίωρο με την Τότεναμ να φτάνει κοντά και σε 4ο τέρμα με τους Γουόκερ και Τσαντλί. Στο 89ο λεπτό πάντως ο Σίγκουρτσον κατάφερε να μειώσει στο τελικό 3-2 με τη Σουόνσι όμως να μην μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω στα τελευταία λεπτά

Συνθέσεις
Τότεναμ:Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Βερτόγχεν, Ρόουζ (Ντέιβις 77'), Μπενταλέμπ, Μέισον, Τάουνσεντ, Έρικσεν, Τσαντλί, Κέιν (Σολδάδο 75')
Σουόνσι:Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντεζ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Κορκ, Σίγκουρτσον, Σέλβι (Μοντέρο 72'), Ράουτλετζ, Γκομίς (Ολιβέιρα 11').

Πηγή: england365.gr