Ήρωας ο Γιάνγκ, μοιραίος ο Κρουλ (βίντεο)

Με γκολ του Άσλεϊ Γιάνγκ στο 89ο λεπτό, στο μοναδικό λάθος που έκανε ο Τιμ Κρουλ στην εστία της Νιούκαστλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με «τρίποντο» χρυσάφι από το «St. James' Park» με το τελικό 1-0 για την 28η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Επέστρεψε στη δράση ο Γκουτιέρες, «επεισόδιο» ανάμεσα στους Σισέ και Έβανς.  

Οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην αναμέτρησης με πολλές σωστές και καίριες επεμβάσεις, ωστόσο, αυτός που... προδόθηκε ήταν ο Κρουλ με το μοναδικό του λάθος να αποδεικνύει και καθοριστικό στο φινάλε για την ήττα της ομάδας του Κάρβερ.

Στο 63' κι εν μέσω αποθέωσης πραγματοποίησε την ολική του επαναφορά στη δράση έπειτα από την περιπέτεια με τον καρκίνο, ο Γιόνας Γκουτιέρες, ενώ, οι Έβανς και Σισέ έπειτα από δυνατή κόντρα τους, αντάλλαξαν... φτυσιές!

Το ματς:

Θετική διάθεση, ορισμένες λάθος μεταβιβάσεις και με τον Ντι Μαρία να ανεβάζει σιγά – σιγά ρυθμό στο παιχνίδι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο «St. James' Park». Ο Ρούνεϊ, που ξανά βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης, δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Κρουλ στο 26', ενώ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο πορτιέρο της Νιούκαστλ είπε «όχι» σε κεφαλιά του Φελαϊνί. Οι «καρακάξες» διαμαρτυρήθηκαν έντονα και με το δίκιο τους όταν στο 28ο λεπτό, ο Σμόλινγκ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ρεβεγέρ, όμως δεν πήρε το καταφανέστατο πέναλτι.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός και πρώτη κινδύνευσε να δεχθεί γκολ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Ρεβεγιέρ είχε τεράστια ευκαιρία μπροστά από τον Ντε Χέα, όμως ο Ισπανός με σωστή έξοδο και τοποθέτηση του κορμιού του απομάκρυνε. Σαν να... ζήλεψε, ο Κρουλ πραγματοποίησε διπλή επέμβαση πρώτα σε προσπάθεια του Φελαϊνί κι έπειτα σε σουτ του Άσλεϊ Γιάνγκ! Στο 63' ήρθε η στιγμή που όλοι οι φίλοι της Νιούκαστλ περίμεναν, με τον Γιόνας Γκουτιέρεζ να επιστρέφει επιτέλους στη δράση έπειτα από την μάχη με τον καρκίνο και να παίρνει τη θέση του Ράιαν Τέιλορ. Ο ολόσωστος μέχρι το 89', Τιμ Κρουλ, έχασε την ψυχραιμία του και μαζί του, η Νιούκαστλ έχασε το παιχνίδι αφού ο Άσλεϊ Γιάνγκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος για να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 1-0!  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Τέιλορ (65' Γκουτιέρεζ), Ομπερτάν, Αμπέντ, Σισοκό, Αμεόμπι (81' Γκουφράν), Ριβιέρ (59' Πέρεθ), Σισέ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Έβανς, Ρόχο (89' Κάρικ), Ερέρα, Μπλιντ, Ντι Μαρία (59' Γιανουζάι), Φελαϊνί (82' Μάτα), Γιάνγκ, Ρούνεϊ

Πηγή: gazzetta.gr