Ξύπνησε και το πήρε η Άρσεναλ (βίντεο)

Αφού απέφυγε οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη στο πρώτο μέρος από τη μαχητική ΚΠΡ, η Άρσεναλ... ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο «Λόφτους Ρόουντ» και πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 για την 28η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.  

Οι «κανονιέρηδες» που στο πρώτο μέρος απλά... έβλεπαν τον Όστιν να απειλεί την εστία τους και τον Οσπίνα να στέκεται αξιοπρεπέστατα, «χτύπησαν» δύο φορές πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο για να φύγουν από την έδρα των συμπολιτών τους με τους τρεις βαθμούς και να πάρουν δεύτερη σερί νίκη μετά από αυτή (2-0) της Κυριακής απέναντι στην Έβερτον.

Υποχώρησε στη ζώνη του υποβιβασμού η ομάδα του Κρις Ράμσεϊ μετά τη χθεσινή νίκη της Άστον Βίλα επί της Γουέστ Μπρομ.

Το ματς:

Φανερά βελτιωμένη και με άκρως επιθετικό προσανατολισμό, η ΚΠΡ έβαλε δύσκολα στην Άρσεναλ. Ο Τσάρλι Όστιν βρέθηκε σε καλή βραδιά και έβαλε ... αρκετή δουλειά στον Ντέιβιντ Οσπίνα με τρεις – τέσσερις καλές στιγμές, στην καλύτερη εκ των οποίων πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά της εστίας, στο 38ο λεπτό. Οι «κανονιέρηδες» δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πίεση που τους ασκούταν και τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν οι Ρέιντζερς, μένοντας κυρίως σε παθητικό ρόλο.

Με την έναρξη της επανάληψης και σε μια σπάνια ευκαιρία για την Άρσεναλ, ο Μεσούτ Εζίλ αστόχησε από... τρία μέτρα, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά υπό πίεση. Η βελτίωση της εικόνας της Άρσεναλ έκανε αρκετά πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι, με την ΚΠΡ να παραμένει επιθετική και το ματς να γίνεται ροντέο με συνεχείς επισκέψεις στις δύο εστίες. Το γκολ τελικά ήρθε στο 64' από την Άρσεναλ που πήρε το πολύ σημαντικό προβάδισμα! Από την κούρσα του Αλέξις από αριστερά και το γέμισμα στην περιοχή, ο Ζιρού βρήκε τη μπάλα στρωμένη έπειτα από κόντρα και κατάφερε να νικήσει τον Γκριν για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον δημιουργό του πρώτου, με ωραία προσπάθεια μπροστά από δύο αντιπάλους και σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των Ρέιντζερς. Ο Όστιν απλά δικαιώθηκε για την επιμονή και τις προσπάθειές του στο 82' όταν με καταπληκτικό σουτ έγραψε το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΠΡ: Γκριν, Φέρλονγκ, Ονουόχα (45' Χιλ), Κόκερ, Γιάνγκ, Φίλιπς, Χένρι, Σάντρο (56' Κράνιτσαρ), Χόιλετ (73' Ίσλα), Όστιν, Ζαμόρα

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Γκάμπριελ (37' Κοσιελνί), Γκιμπς, Ροσίτσκι (87' Ράμσεϊ), Κοκλέν, Καθόρλα, Εζίλ (93' Γουέλμπεκ), Ζιρού, Σάντσες

Πηγή: england365.gr