«Δεν το ήθελα»

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ποινής που του επιβλήθηκε από την FA για το πάτημα στο πόδι του Ντε Χέα, ο Μάρτιν Σκρτελ υπερασπίστηκε δημοσίως τον εαυτό του, λέγοντας πως το χτύπημά του δεν ήταν ηθελημένο.

Ήταν η τελευταία, στο 93ο λεπτό, φάση του αγώνα: η Λίβερπουλ έχανε με 1-2 εντός έδρας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Μάρτιν Σκρτελ- αρνούμενος, προφανώς, να αποδεχτεί την ήττα- αποφάσισε να πατήσει πόδι. 

Κυριολεκτικά: έπειτα από μία κάθετη πάσα που είχε μηδενικές πιθανότητες να την προλάβει, ο Σλοβάκος αμυντικός των «Κόκκινων» επέδειξε παροιμιώδη αυτοθυσία κυνηγώντας μέχρι τέλους τη φάση και όταν είδε ότι ο Ντε Χέα τον πρόλαβε και μάζεψε την μπάλα, φρόντισε να τον πατήσει στον αστράγαλο. 

Άπαντες πήραν φόρα και του επιτέθηκαν, ενώ ακόμα και η ομοσπονδία, μετά από εξέταση του βίντεο, αποφάσισε να τον τιμωρήσει με τρεις αγωνιστικές. Ωστόσο, ο ίδιος ο Σκρτελ ισχυρίζεται πως «Δεν νιώθω καμία ενοχή για ό,τι έγινε. Δεν το έκανα ηθελημένα! Δεν ήθελα να τον πατήσω, απλά κυνήγησα την μπάλα και πάνω στο βηματισμό μου τον βρήκα. Προσπάθησα να πηδήξω από πάνω του και να αποφύγω να τον χτυπήσω. Αυτό είναι όλο», δήλωσε ο 31χρονος παίκτης, με τις φήμες για το αν μεγάλωσε η μύτη του ή όχι να διίστανται.