Δια περιπάτου η Ισλανδία

Η Ισλανδία επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία εκτός έδρας με 0-3 επί του Καζακστάν χάρη σε δύο γκολ του Μπιάρνασον και ένα του- παλιού μας γνώριμου- Γκουντγιονσεν και ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στην πρώτη θέση του ομίλου.

Το έργο της έμοιαζε- και όπως αποδείχτηκε, ήταν- εύκολο: ο ουραγός του πρώτου ομίλου, το Καζακστάν, είχε συγκεντρώσει στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του ομίλου μόλις έναν βαθμό και προφανώς υπήρχε κάποιος λόγος γι' αυτό. H Ισλανδία πήγε στην έδρα του σημερινού της αντιπάλου με μοναδικό της στόχο να την αρπάξει από τα... μούτρα από την αρχή του αγώνα, πράγμα το οποίο και έκανε. 

Μόλις συμπληρώθηκε το εικοσάλεπτο του αγώνα, ένας παλιός μας γνώριμος- λόγω της θητείας του στην ΑΕΚ- Έιντουρ Γκούντγιονσεν εκτέλεσε χρέη αγέραστου λύκου και έκανε το 0-1 με πλασέ, για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 0-2 ο Μπιάρνασον στο 32'. 

Ο τελευταίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το τρίτο της ομάδας του συνολικά στις καθυστερήσεις του αγώνα για το τελικό Καζακστάν- Ισλανδία 0-3. 

Με αυτούς τους 3 βαθμούς η Ισλανδοί έφτασαν τους 12 στον πρώτο όμιλο και «έπιασαν» στην κορυφή του ομίλου τους Τσέχους, οι οποίοι, όμως, παίζουν αυτή τη στιγμή κόντρα στη Λετονία. Έστω και προσωρινά, όμως, η κορυφή είναι δικιά τους και, όπως και να το κάνουμε, έχει άλλη αίγλη... 

ΠΗΓΗ: sdna.gr