Με οδηγούς και σκόρερ «Σίφο» και Πράνιτς

Η Κροατία συνδύασε ουσία με θέαμα στο 5-1 επί της Νορβηγίας και παρέμεινε στην κορυφή του 8ου ομίλου, με τους Σίντενφελντ και Πράνιτς να πετυχαίνουν τα πρώτα τους γκολ με το εθνόσημο.

Δεν έχουν χάσει μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια και φροντίζουν σε κάθε προκριματική φάση να εισάγουν στην ομάδα τους και ένα-δύο νέα φιντάνια από την νέα γενιά. Οι Κροάτες, πιστοί στην παράδοση οδεύουν ολοταχώς προς την τελική φάση του Euro 2016, ανανεώνοντας το ρόστερ τους με παίκτες όπως ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς. 

Ο μέσος της Ίντερ συμπλήρωσε ιδανικά το τρίγωνο στα χαφ παρέα με Μόντριτς-Ράκιτιτς και με δικό του γκολ (30’) οι Κροάτες έλυσαν τον γόρδιο δεσμό απέναντι στην Νορβηγία. Στην επανάληψη η διαδικασία απλοποιήθηκε με τα γκολ από Πέρισιτς (54’) και Όλιτς (66’), όμως ξαφνικά το ματς πήρε φωτιά.

Ο Ελγιουνούσι αστόχησε (δοκάρι) σε υπερβολικό πέναλτι που δόθηκε σε μαρκάρισμα του Τσόρλουκα, ο Κροάτης αμυντικός αποβλήθηκε στο 74’ και οι Νορβηγοί έδωσαν ξανά ενδιαφέρον στο παιχνίδι με το 3-1 που ήρθε με γκολ από τον Τετέι (81’). Ωστόσο οι Κροάτες του Παναθηναϊκού φυλούσαν το καλύτερο για το τέλος: ο Σίλντενφελντ πέτυχε με κεφαλιά (86’) το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο (στην 23η του συμμετοχή), σημειώνοντας το 4-1, ενώ το τελικό 5-1 ήρθε με σουτ του Πράνιτς που κι αυτός πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τους Κροάτες (στην 55η συμμετοχή) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Να σημειωθεί ότι ο Μάρτιν Όντενγκααρντ ξεκίνησε βασικός με την Νορβηγία και σε ηλικία 16 ετών και 102 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίζεται στην ενδεκάδα εθνικής ομάδας σε προκριματική διοργάνωση.

ΠΗΓΗ: sdna.gr