Ο Πίλαρ έσωσε τους Τσέχους!

Oι Τσέχοι απειλούνταν μέχρι το 90' μ' εντός έδρας κάζο περιωπής από τους Λετονούς, όμως ο Βάτσλαβ Πίλαρ φρόντισε να σώσει, εν μέρει, την παρτίδα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Θα έπρεπε, σε θεωρητικό, τουλάχιστον, επίπεδο να κάνει μία ξεκούραστη βόλτα στο ποδοσφαιρικό πάρκο, χωρίς ν' ανησυχήσει ιδιαιτέρως: η αήττητη- και πρωτοπόρος- στον πρώτο όμιλο Τσεχία αντιμετώπιζε εντός έδρας τη Λετονία, η οποία είχε από κάτω της στη βαθμολογία μόνο τον φτωχό συγγενή που ακούει στο όνομα «Καζακστάν». 

Αυτά στη θεωρία, όμως. Γιατί στην πράξη οι Λετονοί αποδείχτηκαν όχι απλά σκληρά καρύδια, αλλά σχεδόν άθραυστα: με γκολ του Βισνάκοβιτς στο 30ο λεπτό έμοιαζαν να κρατάνε τη νίκη στα χέρια τους, καθώς για περισσότερα από 60 λεπτά οι Τσέχοι έμοιαζαν ανήμποροι ν' αντιδράσουν. 

Ωστόσο, έστω και την ύστατη στιγμή αντέδρασαν- ο Πίλαρ ισοφάρισε σε 1-1 ακριβώς στο 90' και απέτρεψε την πρώτη ήττα για τους Τσέχους (και την πρώτη νίκη για τους Λετονούς, φυσικά). Με αυτόν τον 1 βαθμό οι Τσέχοι παρέμειναν στην κορυφή του 1ου ομίλου με 13 βαθμούς έναντι 12 των Ισλανδών, όμως έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διατηρήσουν αυτό το +3 που είχαν μέχρι τη σημερινή αγωνιστική.

ΠΗΓΗ: sdna.gr