Στο στόχαστρο της Τσέλσι ο Βαράν

Η Τσέλσι φαίνεται διατεθειμένη- τουλάχιστον σύμφωνα με τα διεθνή μέσα- να πληρώσει το, διόλου ευκαταφρόνητο, βάρος του Ραφαέλ Βαράν σε χρυσάφι, προκειμένου να τον δει το καλοκαίρι να περνάει τις πύλες του «Στάνφορντ Μπριζ».

Τον ξέρει. Κι εκείνος, με τη σειρά του, τον ξέρει. Εν ολίγοις, γνωρίζονται: Ζοζέ Μουρίνιο και Ραφαέλ Βαράν είχαν μία αγαστή ποδοσφαιρική συνεργασία τις σεζόν 2011-2012 και 2012-2013 (πριν, δηλαδή, αποχωρήσει από τη «Βασίλισσα» ο Πορτογάλος) και, μάλιστα, ο Ζοζέ ήταν αυτός που είχε δώσει την ευκαιρία στο νεαρό αμυντικό να εμφανιστεί στο παγκόσμιο προσκήνιο, χρίζοντάς τον βασικό. 

Ωστόσο, ο Βαράν δε φαίνεται να λογίζεται ως πρώτη επιλογή για την άμυνα της Ρεάλ από τον Κάρλο Αντσελότι και κάπως έτσι η όρεξη των ανθρώπων της Τσέλσι- δεδομένης της εμπιστοσύνης που έχει στις ικανότητές του ο Μουρίνιο- άνοιξε και δυσκολεύεται, από τότε, να κλείσει. 

Τα σενάρια θέλουν τη Ρεάλ να ζητά τουλάχιστον 22 εκατομμύρια λίρες προκειμένου να συζητήσουν μια ενδεχόμενη παραχώρηση του 21χρονου Γάλλου, τη στιγμή που η Τσέλσι προτίθεται να φτάσει ακόμα και στα 40. 

Ένας ενδεχόμενος καλοκαιρινός «γάμος» μεταξύ δύο παλαιών γνωστών, λοιπόν, δεν πρέπει ν' αποκλειστεί. Άλλωστε, ο Μουρίνιο μπορεί να φέρει το «κάτι Μπλε»: μια φανέλα της Τσέλσι.