Στη Γερμανία δεν αστειεύεται...

Τα παιδαριώδη λάθη που της κόστισαν την ήττα από την Πόρτο στο «Ντραγκαό» (3-1) άφησε πίσω της η Μπάγερν Μονάχου, η οποία, παρά τις πολλές απουσίες της, «απέδρασε» από την έδρα της Χόφενχαϊμ (2-0) και πλέον στρέφει την προσοχή της στον επαναληπτικό με τους «δράκους».

Οι Βαυαροί είχαν πολλές απουσίες και καλούνταν να φύγουν με το «διπλό» από μία δύσκολη η έδρα, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τη νίκη, ώστε να μπουν στην πρώτη εξάδα.

Η πρώτη απειλή ήρθε από το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να παίρνει δυνατή κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η οποία για λίγο δεν βρήκε το στόχο (18'). Η απάντηση από τους γηπεδούχους ήρθε 12 λεπτά αργότερα, όταν ο Μοντέστ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα όρια της μεγάλης περιοχής, δοκίμασε το σουτ, όμως ο Νόιερ έκανε εκπληκτική επέμβαση και αποσόβησε το τέρμα!

Το γκολ ήρθε για τους Βαυαρούς στο 38', όταν ο Ρόντε πήρε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, έκανε ωραίο πλασέ κι «έγραψε» το 1-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, αφού η Χόφενχαϊμ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 44' με την κεφαλιά του Φόλαντ!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με πολύ καλή ευκαιρία για το σύλλογο του Μονάχου, όμως το σουτ του Λεβαντόφσκι τράνταξε το δοκάρι, με το 1-0 να παραμένει. Η Μπάγερν έχασε διπλή ευκαιρία για δεύτερο τέρμα στο 60', με τους Τιάγκο και Μίλερ να μην βρίσκουν στόχο ενώ η Χόφενχαϊμ δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα, τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από σουτ του Φόλαντ.

Τελικώς, οι Βαυαροί πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, χάρη σε αυτογκόλ του Μπεκ (90+3') οι οποίοι, αν και λειψοί, πήραν μία δύσκολη νίκη σε μία δυνατή έδρα και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον επαναληπτικό με την Πόρτο, στο «Αλιάνζ Αρένα», για τη φάση των «8» του Champions League.