Με Χάμες-Κριστιάνο πας καλά!

Η φετινή Μάλαγα δεν είναι για να την αγνοείς. Καθώς παλεύει για την έξοδο στην Ευρώπη, έχει φροντίσει να αλώσει μεταξύ άλλων και το «Καμπ Νόου». Οπότε η εξαιρετική της εμφάνιση και στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δεν αποτελεί είδηση. Οι Ανδαλουσιανοί έβαλαν ζόρια στη Ρεάλ που τελικά επικράτησε 3-1, αλλά πολύ πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα άγγιξαν το γκολ στο 14', με τον Σάμουελ να σπαταλάει τεράστια ευκαιρία και δύο λεπτά αργότερα ο Καμενί σταμάτησε τον Τσιτσαρίτο. Στο 25' όμως ήρθε το 1-0. Ο Κριστιάνο εκτέλεσε φάουλ και ο Σέρχιο Ράμος (ίσως να ήταν οφσάιντ) σκόραρε με εξ επαφής προβολή. Η Μάλαγα συνέχιζε να κάνει παιχνίδι με τον Αμραμπατ, ο οποίος έξυσε το δοκάρι (55').

Η Ρεάλ που είχε τα ξεσπάσματα της, πήρε πέναλτι σε ανατροπή του Χάμες Ροδρίγκες από τον Καστιγιέχο (66'). Ο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά σημάδεψε χαμηλά το δεξί δοκάρι (αστόχησε για 4η φορά σε 49 εκτελέσεις στη Λίγκα). Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα φρόντισε ο Χάμες να καθαρίσει με τρομερή γκολάρα. Πήρε τη μπάλα από δεξιά και αφού έπαιξε διαδοχικά το 1-2 με τον Ισκο και τον Ρονάλντο, έστειλε από το ημικύκλιο τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι (σ.σ.: έφτασε τα 14 γκολ και τις 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις).

Η Μάλαγα βρήκε το γκολ με τη σειρά της στο 71, όταν ο Χουάνμι σκόραρε με κεφαλιά, ενώ ο ίδιος φέτος έχει βρει δίχτυα και στο «Καμπ Νόου». Ο Ρονάλντο όμως που έψαχνε και αυτός το γκολ, το πήρε δώρο από τον Τσιτσαρίτο στις καθυστερήσεις. Με το πάρε-βάλε του Μεξικανού, ο CR7 έβφτασε στη σεζόν τα 50 τέρματα, κάτι που κάνει εδώ και πέντε χρόνια στη σειρά. Αυτό δεν το έχει καταφέρει ποτέ, κανείς στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Με αυτόν τον τρόπο η Ρεάλ ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο και παρέμεινε στο -2 από την κορυφή, βάζοντας μπροστά για τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το Champions League. Από εκεί είναι εξαιρετικά πιθανό να απουσιάσει ο Μπέιλ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 2', ενώ και ο Μόντριτς αντικαταστάθηκε εξαιτίας κάποιου προβλήματος.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Αρμπελόα (76' Καρβαχάλ), Μόντριτς (61' Ιγιαραμέντι), Κρόος, Ισκο, Χάμες Ροδρίγκες, Μπέιλ (2' Τσιτσαρίτο), Κριστιάνο Ρονάλντο

Μάλαγα (Χάβι Γκράθια): Καμενί, Ανχελέρι, Σέρχιο Σάντσεθ, Μποκά, Ροσάλες, Ρέθιο (75' Τισόνε), Νταρντέρ, Σάμουελ, Καστιγιέχο (80' Ορτα), Αμραμπατ, Χουάνμι.