Με Μέσι τα έχει 400!

Ηταν υπέροχο, χορταστικό, απρόβλεπτο ματς, το οποίο απόλαυσαν οι ουδέτεροι και οι γηπεδούχοι, αλλά όχι οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ηττήθηκαν 2-0 κόντρα στην εικόνα της αναμέτρησης. Αυτό που έκανε η Βαλένθια στο Α' μέρος, το έχουν κάνει ελάχιστες ομάδες στο «Καμπ Νόου». Οι Νυχτερίδες όμως έχαναν τα γκολ στις 10 καθαρές φάσεις τους, ενώ η Μπαρτσελόνα έβαλε το δικό της στη μία από τις δύο που δημιούργησε σε αυτό το διάστημα. Η νίκη βρέθηκε στη σούμα της Μπάρτσα στα 54 δευτερόλεπτα και έμεινε εκεί τελικά, για να την απογειώσει στο +5 από την 2η Ρεάλ (σ.σ.: παίζει στις 21: με τη Μάλαγα).
Στην πρώτη φάση του αγώνα λοιπόν, οι Καταλανοί βρέθηκαν στην αντεπίθεση. ο Μέσι τράβηξε πάνω του την άμυνα και την τέλεια στιγμή πέρασε τη μπάλα δεξιά στον Λουίς Σουάρες που πλάσαρε με τη μία, φτάνοντας τα 12 γκολ στα 12 τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Από εκεί και μέχρι το ημίχρονο πραγματικά έγειρε το γήπεδο προς την εστία των Μπλαουγκράνα. Το πρόβλημα τους ήταν ότι με δίδυμο στο κέντρο Μπουσκέτς-Μασεράνο δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν καλά τη μπάλα και συνεχώς δέχονταν επιθέσεις.

Στο 3' ο Ροδρίγο έξυσε το δοκάρι και στο 9' ο ίδιος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Πικέ, αλλά ο Μπράβο απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Παρέχο! Στο 33' ο Αλκάθερ σημάδεψε το δεξί δοκάρι και γενικότερα οι φιλοξενούμενοι έχαναν τα άχαστα. Η μοναδική αντίδραση της Μπάρτσα ήρθε στο 40', όταν κρύφτηκε το τόπι, αλλά ο Μέσι από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Στην επανάληψη ωστόσο, η εικόνα άλλαξε άρδην με την είσοδο του Ράκιτιτς και τη συμβολή του στην κυκλοφορία. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και απειλήθηκαν ελάχιστα.

Στο 65' ο Μέσι με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών, στο 76' ο Μπράβο έσωσε την κατάσταση σε σουτ του Ροδρίγο και στο 88' ο Πέδρο αστόχησε από τέλεια θέση. Για να φτάσουμε στο 93', με τη Βαλένθια να έχει ανέβει όλη ψηλά μήπως και ισοφαρίσει. Αντί αυτού όμως η μπάλα έφτασε στον Μέσι πίσω από τη σέντρα. Εκείνος ολομόναχος έτρεξε το μισό γήπεδο, πλάσαρε πάνω στον Ντιέγκο Αλβες και σκόραρε στην επαναφορά το 400ό γκολ του σε συλλογικό επίπεδο.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους νικητές να έχουν ξεπεράσει, έστω και με καρδιοχτύπι- το δεύτερο δυσκολότερο ματς που είχαν μέχρι το φινάλε της Primera (σ.σ.: έχουν και την Ατλέτικο εκτός) και να στρέφουν εκ νέου την προσοχή τους στη ρεβάνς που ακολουθεί με την Παρί.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβι, Πικέ, Ματιέ, Αντριάνο (46' Ράκιτιτς), Ντάνι Αλβες, Μασεράνο, Μπουσκέτς, Τσάβι (80' Σέρζι Ρομπέρτο), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες (66' Πέδρο)

Βαλένθια (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ντιέγκο Αλβες, Μουστάφι, Οταμέντι, Ορμπάν (46' Γκαγιά), Μπαραγάν, Χάβι Φουέγο, Παρέχο, Αντρέ Γκόμες, Ροδρίγο, Φεγκουλί (67' Κανσέλο), Αλκάθερ (74' Νεγρέδο).