Άνετη στέψη! (vid)

Η Γιουβέντους με το 2-0 (Τέβες, Μπονούτσι) σταμάτησε το σερί της Λάτσιο, πήγε στο +15 επτά στροφές πριν το τέλος και τώρα σκέφτεται μόνο την Μονακό!

Οκτώ σερί νίκες είχε η Λάτσιο, η οποία ήθελε να κάνει το 9x9 για να ισοφαρίσει το ρεκόρ της από την σεζόν 1998-99 και παράλληλα να κάνει αποφασιστικό βήμα για την 2η θέση, μειώνοντας και στο -9 από την κορυφή. Εκεί, όμως, είναι μια Γιουβέντους που δεν δείχνει διάθεση να χαρίσει τίποτα και το κατάλαβε και η ομάδα του Στέφανο Πιόλι. Με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να επιλέγει το 3-5-2 και να κάνει μόνο δύο αλλαγές στην 11άδα, οι Μπιανκονέρι προηγήθηκαν νωρίς με 2-0 από τα γκολ των Τέβες-Μπονούτσι και το κράτησαν ως το τέλος, τελειώνοντας μια και καλή για το πρωτάθλημα. Και μέχρι να έρθει η ώρα για το νέο ραντεβού με τους Λατσιάλι στον τελικό του Coppa Italia, τον Ιούνιο, θα προσπαθήσουν να δώσουν συνέχεια στο όνειρο -όπως λένε χαρακτηριστικά στο Τορίνο- στο Champions League!

Το ματς άρχισε με την Λάτσιο να δείχνει διάθεση να πρεσάρει παντού την Γιουβέντους ώστε να μην της επιτρέψει να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε. Οι Μπιανκονέρι όντως είχαν προβλήματα αλλά δημιουργούσαν και αυτοί στους Λατσιάλι αφού, επίσης, προσπαθούσαν να πιέσουν από ψηλά. Η πρώτη τελική στον αγώνα ήταν ένα καλό μακρινό σουτ του Μαρκίζιο που μπλόκαρε ο Μαρκέτι και λίγα λεπτά μετά, στο 17', ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους. Και ήρθε από αυτόν που αναμενόταν... Ο Τέβες πήρε την μπάλα μετά την κεφαλιά του Βιδάλ, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε με το αριστερό τον Μαρκέτι στο τετ α τετ (1-0) για το γκολ Νο18 στο πρωτάθλημα και Νο26 συνολικά στη σεζόν!

Η Λάτσιο θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 25', όταν ο Κιελίνι με την λάθος απομάκρυνση έδωσε... πάσα στον Κλόζε αλλά το σουτ του Γερμανού κόντραρε και στο 28' η Γιουβέντους έκανε το 2-0, αυτή τη φορά με εντελώς απροσδόκητο τρόπο: Ο Μπονούτσι πήρε την μπάλα σαν χαφ πάνω από την σέντρα και αφού βρήκε χώρο έφτασε ως το ύψος της περιοχής και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα! Το μόνο που είχαν να κάνουν οι Μπιανκονέρι, πλέον, ήταν να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού και το έκαναν, χάνοντας και μια καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με την κεφαλιά-ψαράκι του Εβρά μετά την σέντρα του Παντοΐν από δεξιά.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Στέφανο Πιόλι πέρασε στο ματς τον Καντρέβα αντί του Μπράαφχαϊντ, για να έρθει στο 58' και η πρώτη αλλαγή της Γιουβέντους, με τον Μοράτα αντί του Μάτρι. Το ματς είχε καλό ρυθμό αλλά όχι φάσεις, με τους Μπιανκονέρι να αφήνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Λατσιάλι, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να ανοίξουν την άμυνα των γηπεδούχων. Το φάουλ του Καντρέβα από πολύ καλή θέση, στο 65', έδινε μια ελπίδα στους Ρωμαίους ότι θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο ματς αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε και τα λεπτά περνούσαν με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν...

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από ένα σημείο κι έπειτα έδωσε ανάσες και στους Πίρλο-Βιδάλ, η Λάτσιο ήταν περισσότερο στην επίθεση αλλά χωρίς αποτέλεσμα και στο 89' ο Ριτσόλι την άφησε με 10 παίκτες με την κόκκινη που έδειξε στον Κατάλντι για το φάουλ στον Τέβες. Και κάπως έτσι, σχετικά εύκολα, η Γιουβέντους τελείωσε με το πρωτάθλημα και σκέφτεται πλέον την ρεβάνς της Τετάρτης με την Μονακό στο Πριγκιπάτο...

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Παντοΐν, Βιδάλ (84' Στουράρο), Πίρλο (72' Περέιρα), Μαρκίζιο, Εβρά, Τέβες, Μάτρι (58' Μοράτα).

Λάτσιο (Στέφανο Πιόλι): Μαρκέτι, Μπάστα, Τσάνα, Μαουρίτσιο, Μπράαφχαϊντ (46' Καντρέβα), Κατάλντι, Μπίλια, Λούλιτς, Φελίπε Αντερσον, Κλόζε (92' Λεντέσμα), Μάουρι (66' Κεϊτά Μπαλντέ).