Χρονιά... εφιάλτης για Τζέραρντ!

Ο Τζέραρντ λέει αντίο στο «Ανφιλντ» και οι Βρετανοί θυμούνται εννέα ημερομηνίες τον τελευταίο χρόνο που ο αρχηγός της Λίβερπουλ... κατέρρευσε!

Ενας χρόνος... εφιάλτης για τον Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος είδε πέρσι τον τίτλο να... γλιστρά και φέτος τις αποτυχίες να είναι διαδοχικές. Ο τελευταίος χρόνος του στο «Ανφιλντ» ήταν ίσως και ο πιο καταστροφικός και η Daily Μail καταγράφει εννέα ημερομηνίες στις οποίες ο αρχηγός των «κόκκινων» είδε τον κόσμο του να καταρρέει...

27 Απριλίου, 2014: Η Λίβερπουλ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου μέχρι και το ντέρμπι στο Ανφιλντ με την Τσέλσι. Ο Τζέραρντ γλιστρά, οι Μπλε φεύγουν νικητές και η Σίτι παίρνει το πάνω χέρι!

5 Μαΐου,2014: Η Λίβερπουλ έχει ένα σοβαρό προβάδισμα στο Σελχαστ Παρκ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά το 0-3 γίνεται 3-3 με τον αρχηγό των «κόκκινων» να κάνει πολύ άσχημη εμφάνιση. Οι ελπίδες τίτλου χάθηκαν...

19 Ιουνίου, 2014: Η Αγγλία έχει ηττηθεί στην πρεμιέρα του Μουντιάλ από την Ιταλία και όλα παίζονται κόντρα στην Ουρουγουάη. Ο Τζέραρντ θα κάνει... ασίστ δώρο στον Σουάρες και οι «Σελέστε» θα πετάξουν εκτός τους Βρετανούς. Η Αγγλία έφυγε χωρίς νίκη!

4 Νοεμβρίου, 2014: Η Λίβερπουλ χάνει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο αρχηγός θα περάσει ως αλλαγή, αλλά η εμφάνιση του είναι κακή. Οι Μαδριλένοι κερδίζουν και οι «κόκκινοι» είναι στα πρόθυρα αποκλεισμού!

9 Δεκεμβρίου 2014: Μπορεί ο Τζέραρντ να πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στη Βασιλεία, αλλά δεν ήταν αρκετό. Η Λίβερπουλ μένει ισόπαλη και εκτός διοργάνωσης έχοντας μόλις 5 βαθμούς στον όμιλο!

27 Ιανουαρίου 2015: League Cup... τέλος για τη Λίβερπουλ! Η Τσέλσι κερδίζει με γκολ του Ιβάνοβιτς με τον αρχηγό να μη μπορεί να βοηθήσει. Πολλά νεύρα και τσακωμοί με τον Ντιέγκο Κόστα.

26 Φεβρουαρίου 2015: Λίβερπουλ εκτός Ευρώπης! Ο Τζέραρντ δεν θα παίξει λόγω τραυματισμού, αλλά η αποτυχία είναι μεγάλη και του κοστίζει...

22 Μαρτίου 2015: Η Γιουνάιτεντ κάνει άνω - κάτω το Ανφιλντ, παίρνει μεγάλη νίκη 2-1 και ουσιαστικά κόβει τις ελπίδες της Λίβερπουλ για είσοδο στην τετράδα. Κανείς ωστόσο δεν ξεχνά την ενέργεια του αρχηγού. Ο Τζέραρντ μπαίνει αλλαγή στο β' μέρος και 38'' αργότερα αποβάλλεται για το πάτημα στον Ερέρα.

19 Απριλίου 2015: Τέλος και από το κύπελλο και το όνειρο για κούπα στα γενέθλιά του σβήνεται από την Αστον Βίλα. Ο Τζέραρντ θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ χωρίς να έχει να θυμάται κάτι καλό την τελευταία χρονιά.

10 Μαΐου, 2015: Ο Τζέραρντ και η Λίβερπουλ θα φιλοξενηθούν από την Τσέλσι στο Λονδίνο, σε ματς που οι Μπλε θα κατακτούν και τυπικά τον τίτλο! Οι οπαδοί της Τσέλσι δεν θα έχουν ξεχάσει το περσινό γλίστρημα.

24 Μαΐου, 2015: Κόντρα στη Στόουκ στο «Britannia Stadium» ο Τζέραρντ θα δώσει την τελευταία του παράσταση με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Επειτα από 17 χρόνια παρουσίας του στην Πρέμιερ Λιγκ, ο αρχηγός της ομάδας θα πει αντίο... Θα προτιμούσε πάντως ο συγκεκριμένος αγώνας να μην είναι αδιάφορος...

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr