Ωδή στο μηδέν στις 500 του Τζέραρντ

Η Γουέστ Μπρομ υποδέχτηκε τη Λίβερπουλ, στο παιχνίδι που ο αρχηγός των «Κόκκινων» συμπλήρωνε 500 συμμετοχές στην Premier League, με το ισόπαλο 0-0 να επισκιάζει το ιστορικό ρεκόρ του Άγγλου μέσου. 

Πεντακόσιες. Και αριθμητικώς, για την αποφυγή παρεξηγήσεων: 500. Ο Στίβεν Τζέραρντ, λίγο καιρό πριν κουνήσει μαντήλι οριστικά (;) στη Λίβερπουλ έγινε ο μόλις 12ος παίκτης που φτάνει σ' αυτό το νούμερο συμμετοχών, στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι των «Κόκκινων» κόντρα στη Γουέστ Μπρομ. 

Όπως ήταν απολύτως λογικό, τόσο ο Ρότζερς όσο και οι συμπαίκτες του «Στίβι» ήθελαν να του κάνουν ένα ξεχωριστό δώρο γι' αυτό του το αγωνιστικό επίτευγμα, όμως αντί γι' αυτό προτίμησαν να του ανταποδώσουν έναν αριθμό στο δικό του 500: το μηδέν. Αυτά ήταν τα τέρματα που πέτυχε η Λίβερπουλ σήμερα, όμως 0 ήταν και τα γκολ που δέχτηκε. 

Το παιχνίδι δε διεκδικεί και ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας, ωστόσο οι «Κόκκινοι» θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το τρίποντο από το γήπεδο, αν στο 63' ο Άιμπ- μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Μπαλοτέλι- δεν επεδείκνυε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δοκάρι και προτιμούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Παρά την ισοπαλία, ωστόσο, η Λίβερπουλ αναρριχήθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη με την Τότεναμ, με ένα παιχνίδι λιγότερο, όμως. 

Οι 500 συμμετοχές του αρχηγού μπορεί να μη γιορτάστηκαν δεόντως, λοιπόν, όμως η Ευρώπη συνεχίζει να περιμένει με ανοιχτές τις αγκάλες της τη Λίβερπουλ.