Σ-έξι Παρί!

Η Παρί έκανε φύλλο και φτερό την Λιλ, την διέλυσε με 6-1 και διατηρεί το προβάδισμα τίτλου σε σχέση με την Λιόν.

Η Λιλ πήγε στο Παρίσι σε καλή κατάσταση, όμως στο τέλος μετρούσε τις πληγές της. Η Παρί με εκπληκτική εμφάνιση ήταν ήδη με 4-0 μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο, στο τέλος έφτασε στη νίκη με 6-1 και συνεχίζει να διατηρεί το προβάδισμα τίτλου σε σχέση με την Λιόν. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, που πήραν το προβάδισμα μετά από 26’’! Γύρισμα του Οριέρ από δεξιά, σουτ του Μάξγουελ, κακή αντίδραση του Ενιεάμα και 1-0!

Πριν καλά-καλά καταλάβουν τι έγινε οι παίκτες του Ζιράρ, το σκορ ήταν ήδη στο 2-0! Ωραία πάσα του Παστόρε στην πλάτη της άμυνας στο 4’, πανέμορφο πλασέ του Καβάνι εκτός περιοχής και ο Ουρουγουανός επιτέλους ξεμπλόκαρε! Φυσικά, από εκεί και πέρα το ματς δεν επιδέχεται κριτικής, με τον Μπουφάλ να χάνει στο 18’ την καλύτερη ευκαιρία για την Λιλ στο πρώτο μέρος και τους Παριζιάνους να κυριαρχούν. Στο 28’ ήρθε και το 3-0 με τον Λαβέτσι μετά από ασίστ του Καβάνι, ενώ στο 43’ ο Αργεντίνος χτύπησε και πάλι για το 4-0 με ωραίο πλασέ. Τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος οι λιλουά είχαν να δεχθούν από το 1993…

Οι παίκτες του Μπλαν κατέβασαν στροφές στην επανάληψη και στο 59’ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής με τον Μπάσα να μειώνει σε 4-1 μετά από κόρνερ. Η εικόνα, όμως, δεν άλλαξε με τον Καβάνι να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 64’ και στο 73’ να έρχεται και το 5ο γκολ για την Παρί. Λίγο νωρίτερα ο Κορσία είχε ανατρέψει τον Λαβέτσι εντός περιοχής, αποβλήθηκε και ο Καβάνι από την άσπρη βούλα έκανε το 5-1. Εκείνος που στο τέλος έκλεψε την παράσταση, όμως, ήταν ο Λαβέτσι που στο 77’ μετά από ασίστ του Παστόρε έκανε χατ τρικ για το τελικό 6-1! Ο Ουρουγουανός έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει και εκείνος χατ τρικ στο 82’, όταν έστειλε την μπάλα πάνω στον Ενιεάμα, με το 6-1 να παραμένει.