Καταλανικό άλμα τίτλου (vid)

Η Μπαρτσελόνα καθάρισε (2-0) σε ακόμα μία έξοδο, στο τοπικό ντέρμπι την Εσπανιόλ και πλέον της απομένουν πέντε βήματα για να πάρει το πρωτάθλημα.

Πλέον μετρούν αντίστροφα. Το πιο δύσκολο που τους είχε απομείνει, ήταν αυτό και η έξοδος στο «Βιθέντε Καλδερόν» την προτελευταία αγωνιστική. Με δαύτο λοιπόν στην έδρα της Εσπανιόλ, οι Μπλαουγκράνα καθάρισαν ίσως πιο εύκολα και απ' ότι οι ίδιοι θα περίμεναν στο καταλανικό ντέρμπι. Αν και φορμαρισμένοι οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στη φούρια της Μπαρτσελόνα, η οποία μπήκε για να καθαρίσει με το καλησπέρα. Και το πέτυχε άνετα και γρήγορα. Με αυτό το πέρασμα (2-0) από το γειτονικό «Κορνεγιά-Ελ Πρατ», οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο.

Η Μπάρτσα ξεκίνησε το παιχνίδι με σκοπό να το τελειώσει από την αρχή του. Ενδεικτικό είναι ότι στο 20' το υπέρ της ποσοστό κατοχής έφτασε στο εξωφρενικό 77%. Αν και αρχικά ο Κασίγια σταμάτησε Νεϊμάρ (2') και Λουίς Σουάρες (6'), δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο, όταν στο 17' ο Βραζιλιάνος έκανε το 1-0. Ο Μέσι και πάλι με αυτό το αριστερό φαλτσαριστό άνοιγμα που κάνει συνέχεια, βρήκε τον Ζόρντι Αλμπα. Αυτός με απ' ευθείας παράλληλη σημάδεψε τον Σουάρες, ο οποίος όμως έκανε το... τούνελ και από πίσω ο Νεϊμάρ σαν τρέιλερ σκόραρε με χαμηλό πλασέ.

Λίγα λεπτά αργότερα (25') ήταν η σειρά του Μέσι να βρει δίχτυα. Βέβαια στο ξεκίνημα της φάσης, ο Σουάρες που έκανε την ασίστ, ήταν μάλλον οφσάιντ. Ο Αργεντινός με αυτό το γκολ έφτασε τα 47 σε ισάριθμους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος, ενώ μαζί συνολικά η τριάδα μπροστά τα 97 (Νεϊμάρ 31, Σουάρες 19)! Εάν πάντως ο Νεϊμάρ ήταν πιο εύστοχος ή περισσότερο ομαδικός, η Μπαρτσελόνα θα είχε βάλει κι άλλα γκολ. Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς αποβλήθηκε με δύο μαζεμένες κάρτες για διαμαρτυρία (54') ο Ζόρντι Αλμπα. Ακόμα και έτσι όμως οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν πιο επιθετικοί.

Στο 57' ο Μέσι σημάδεψε το δεξί δοκάρι, στο 63 ο Νεϊμάρ έχασε το άχαστο σε κενή εστία και στο 75' ο Στουάνι σπατάλησε την μία και μοναδική καλή στιγμή της Εσπανιόλ. Στις καθυστερήσεις έμειναν και οι γηπεδούχοι με 10 παίκτες εξαιτίας διαμαρτυρίας (Εκτορ Μορένο) και στο φινάλε η Μπάρτσα απογειώθηκε στο +5 από την 2η Ρεάλ που έχει δύσκολη έξοδο στην Θέλτα (Κυριακή 22:00).

* Ο Τσάβι έφτασε τα 500 ματς στην Primera (318 νίκες, 57 γκολ, 98 ασίστ)

* Η Μπάρτσα έφτασε τις επτά σερί νίκες με την Εσπανιόλ (σ.σ.: κορυφαίο σερί οι 10 νίκες από το 1919 έως το 1924) και για πρώτη φορά στην ιστορία της έμεινε αήττητη σε εννέα διαδοχικές επισκέψεις στην έδρας της συμπολίτισσας!

Τα πέντε ματς πρωταθλήματος που έχει να δώσει η Μπαρτσελόνα
Χετάφε (εντός)
Κόρδοβα (εκτός)
Σοσιεδάδ (εντός)
Ατλέτικο (εκτός)
Λα Κορούνια (εντός)

Εσπανιόλ (Σέρχιο): Κασίγια, Μορένο, Γκονθάλεθ, Αρμπίγια, Ντουάρτε, Αμπρααμ (62' Σάλβα Σεβίγια), Κάνιας, Βάθκεθ, Αλβαρεθ (75' Μοντανιές), Σέρχιο Γκαρθία, Καϊσέδο (70' Στουάνι)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Μασεράνο, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ραφίνια (64' Ματιέ), Ινιέστα (88' Τσάβι), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες (80' Ράκιτιτς).