H Παλαιστίνη καταγγέλλει το Ισραήλ στη FIFA

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα συζήσει στο ετήσιο συνέδριό της την πρόταση της Παλαιστίνης για τιμωρία του Ισραήλ.

Η FIFA δημοσίευσε την ατζέντα των θεμάτων που θα τεθούν στο τραπέζι του ετήσιου συνεδρίου στις 29 Μαΐου και η καταγγελία της Παλαιστίνης βρίσκεται μέσα σε αυτά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το Ισραήλ συνεχίζει να υπονομεύει την ποδοσφαιρική δράση στη χώρα, καθώς εμποδίζει την ελεύθερη μετακίνηση των αθλητών από τη Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη. Επίσης, επικαλείται εμπόδια στην εισαγωγή αθλητικού εξοπλισμού προς τα εδάφη της, καθώς και στην είσοδο ομάδων και ποδοσφαιριστών στα εδάφη της.

Πριν από δύο χρόνια, η FIFA δημιούργησε μια task force με πρόεδρο τον Μπλάτερ, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα, σε ποδοσφαιρικό φυσικά επίπεδο, ανάμεσα στις δύο χώρες. Ωστόσο, με προ ημερών δηλώσεις του στο Reuters, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Τζιμπρίλ Ρατζούμπ δήλωσε ότι δεν υπάρχει βελτίωση και τόνισε πως: «Το Ισραήλ διώκει τους Παλαιστίνιους ποδοσφαιριστές, του αθλητές και την διακίνηση αθλητικού υλικού». Για να περάσει η πρόταση της Παλαιστίνης, χρειάζεται τα τρία τέταρτα των ψήφων των 209 μελών.