Δύο πιτ στοπ στην Ισπανία από Pirelli

Η εκτίμηση της Pirelli για το Γκραν Πρι της Ισπανίας είναι ότι οι ομάδες θα ακολουθήσουν στρατηγική δύο πιτ στοπ, όπως είπε ο Πολ Χέμπερι.

Τη μέση και τη σκληρή γόμα επέλεξε η Pirelli για το Γκραν Πρι της Ισπανίας λόγω των υψηλών φορτίων στην Καταλούνια. Η εκτίμηση της ιταλικής εταιρείας είναι ότι οι ομάδες θα ακολουθήσουν στρατηγική δύο πιτ στοπ, όπως δήλωσε ο Πολ Χέμπερι.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της επίσημης προμηθεύτριας ελαστικών της Formula1 στάθηκε στον ρόλο που θα παίξουν οι καιρικές συνθήκες και τόνισε ότι θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την αλληλεπίδραση των αναβαθμίσεων που θα φέρουν οι ομάδες στην Ευρώπη με τα ελαστικά της φετινής χρονιάς.

«Η Ισπανία είναι μία από τις πιο γνωστές τοποθεσίες που πηγαίνουμε και ήδη υπάρχουν αρκετές πληροφορίες από τις δοκιμές. Ένα από αυτά που παρατήρησα ήταν ότι φέτος στη Βαρκελώνη θα παίξουν ρόλο ξανά τα μπροστινά ελαστικά χάρη στις βελτιώσεις που κάναμε στην κατασκευή των πίσω για τη φετινή χρονιά. Όμως, δεν περιμένουμε αυτό να σημαίνει ότι θα έχουμε στρατηγική πάνω από δύο πιτ στοπ, που είχαμε πέρυσι.

Ο πιο άγνωστος παράγοντας θα είναι ο καιρός. Στο παρελθόν έχουμε δει πολύ ζεστές συνθήκες στη Βαρκελώνη, αλλά δεν είναι πάντα εγγυημένο. Η αρχή της ευρωπαϊκής σεζόν παραδοσιακά σημαίνει ότι οι ομάδες φέρνουν σημαντικές αναβαθμίσεις και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αλληλεπιδράσουν αυτές με τα ελαστικά μας», ήταν τα λόγια του Χέμπερι.