«Βελτιώνεται η κατάσταση του Σουμάχερ»

Μετά από περίπου μισό χρόνο απόλυτης σιωπής, η μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ, η Σαμπίνα Κεμ, δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του άτυχου Γερμανού έχει βελτιωθεί, όμως δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως η διαδικασία αποκατάστασης (θα) είναι μακρά.

Σχεδόν 1,5 χρόνος- τόσο είναι το διάστημα που έχει περάσει από το ατύχημα στην πίστα του σκι στις Άλπεις που λίγο έλειψε να βρει το νήμα της ζωής του Μίκαελ Σουμάχερ και να του το κόψει οριστικά. Και μπορεί τον πρώτο καιρό τα νέα- ακολουθούμενα πάντοτε από τις αναπόφευκτες φήμες-  για την κατάσταση της υγείας του Γερμανού να κατέφταναν με ρυθμούς μαινόμενου οπλοπολυβόλου, όμως από τα τέλη, περίπου, του 2014 είχε επικρατήσει μία παρατεταμένη, σχεδόν «ένοχη», σιωπή που άφηνε τους απειράριθμους φαν του να βάφουν με ερεβώδες χρώμα τις σκέψεις τους για τον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1. 

Σήμερα, ωστόσο, η μάνατζερ του «Σούμι», η Σαμπίνα Κεμ φρόντισε να ρίξει λίγο φωτεινό λευκό στον πίνακα της ζωής του μετά το ατύχημα: «Είμαι στην ευχάριστη θέση ν' ανακοινώσω πως ο Μίκαελ κάνει αργά, αλλά σταθερά βήματα βελτίωσης. Έχει σημειώσει πρόοδο- αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως αυτή η μάχη που δίνει τόσο ο ίδιος, όσο και οι δικοί του άνθρωποι, θα διαρκέσει πολύ- πολύ καιρό», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. 

Η ανακοίνωση αυτή καθαυτή μπορεί να μη λέει κάτι παραπάνω από το αναμενόμενο, όμως ακόμα και η επιβεβαίωση πως ο Σουμάχερ κάνει μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν παύει να είναι ένας μικρός θρίαμβος. 

Αίφνης, η καρό σημαία της 92ης νίκης ήρθε λίγο πιο κοντά. Οι σαμπάνιες μπορούν να παραμένουν πεισματικά κλειστές, όμως δε θ' αργήσει να έρθει η ώρα τους. 

ΠΗΓΗ: sdna.gr