Έξι αγωνιστικές στον Εστογιανόφ για την επίθεση σε αντίπαλο

Ποινή αποκλεισμού έξι αγωνιστικών επέβαλε η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία της Ασίας στον Φαμπιάν Εστογιανόφ για την επίθεσή του σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή μετά από αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ της ηπείρου.

Ο Ουρουγουανός άσος της Αλ Νασρ από τη Σαουδική Αραβία, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου, κυνήγησε τον Νοτιοκορεάτη Ναμ Τάε-χεε στη φυσούνα μετά το τέλος του αγώνα της 6ης Μαΐου με τη Λεκβίγια από το Κατάρ, τον άρπαξε από πίσω και τον γρονθοκόπησε αρκετές φορές, προτού επέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να τον απομακρύνουν. 

Στον αγώνα αυτό η Αλ Νασρ ηττήθηκε 3-1 εντός έδρας και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ενώ ο Ναμ είχε σημειώσει το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων και είχε κερδίσει το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το τρίτο γκολ των νικητών.

Εξαιτίας της τιμωρίας που του επιβλήθηκε, ο Εστογιανόφ θα χάσει τη φάση των ομίλων του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς, ενώ στον Ουρουγουανό επιβλήθηκε και πρόστιμο 10.000 δολαρίων από την AFC. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αλ Νασρ είχε ήδη τιμωρήσει για το συμβάν τον «Λόλο» με πρόστιμο, το ύψος του οποίου δεν έγινε γνωστό.

ΠΗΓΗ: sdna.gr