Συνελήφθησαν υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA!

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα των nytimes δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν και κατηγορούνται μεταξύ άλλων για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μία είδηση που αναμένεται να αλλάξει πολλά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με τους nytimes, δέκα (ίσως και παραπάνω) υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ετήσιας συγκέντρωσης, μετά από συνεργασία του FBI και των Αρχών της Ελβετίας.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη Ζυρίχη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "Baur au Lac hotel", ένα από τα ακριβότερα της πόλης, ενώ οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες κατ εξακολούθηση και εκβιασμό.

"Είναι τρομερό πόσο διάστημα συνεχιζόταν αυτή η ιστορία και πως άγγιξε σε τόσο μεγάλο βαθμό σχεδόν κάθε κομμάτι του οργανισμού (FIFA). Μοιάζει λες και ήταν ο τρόπος με τον οποίο έκαναν όλες τις δουλειές. Λες και η διαφθορά είχε θεσμοθετηθεί", είπε επίσημος φορέας για το γεγονός.

Όλα αυτά κι ενώ ήδη διεξάγεται έρευνα για την ανάληψη του Μουντιάλ από το Κατάρ το 2022, ενώ την Παρασκευή (29/5) είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Σεπ Μπλάτερ δεν βρίσκεται μέσα στα άτομα που συνελήφθησαν, όμως είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κι εκείνος κατηγορίες.

Δίκη ακόμα και στις ΗΠΑ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ελβετική Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να παραδώσει ορισμένους κατηγορούμενους στις αμερικανικές Αρχές με σκοπό να δικαστούν για διάφορα εγκλήματα, δύσκολα όμως οικονομικής φύσεως.