Πλατινί: «Είναι ντροπή για τον Μπλάτερ»

Άγρια επίθεση στον Ζεπ Μπλάτερ εξαπέλυσε ο Μισέλ Πλατινί! Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ άφησε στην άκρη της... τυπικότητες και τα «έχωσε» στον ισχυρό άνδρα της ΦΙΦΑ! 

Ο Μισέλ Πλατινί εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου... ορεξάτος! Και το αρχικό αστείο «μαζευτήκαμε εδώ για να συζητήσουμε για τον τελικό του Europa League» μπορεί να έκανε τους (δεκάδες) δημοσιογράφους στην αίθουσα να γελάσουν, αλλά ήταν η πρώτη... σταγόνα πριν την καταιγίδα!

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ έστησε στη γωνία τον Μπλάτερ και μίλησε ανοιχτά. Αναφέρθηκε τόσο στο ραντεβού του με τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ και έβγαλε «θανατηφόρες ατάκες.

«Ζήτησα από τον Σεπ να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο και να μιλήσουμε. Μου απάντησε ότι αν θέλω να πω κάτι, να το κάνω ενώπιον όλων. Λίγο αργότερα τελικά μιλήσαμε οι δυο μας στο γραφείο του. Του ζήτησα να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Αρνήθηκε. Είναι ντροπή», είπε αρχικά ο Πλατινί. 

Σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία, ο Πλατινί σημείωσε: «Η πλειοψηφία των ομοσπονδιών της Ευρώπης θα ψηφίσουν τον πρίγκιπα Αλί και κάνω προσπάθεια να πείσω και κάποιες ακόμη».

«Είναι πια αργά», απάντησε ο Μπλάτερ στον Πλατινί, όταν του «θύμισε» πως είναι φίλοι και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ συνέχισε σχετικά με τις εκλογές: «Ελπίζω οι ομοσπονδίες που θα ψηφίσουν τον πρίγκιπα Αλί να είναι 54. 53 μάλλον γιατί το Γιβραλτάρ δεν υπολογίζεται! Σε κάθε περίπτωση 45-46 το λιγότερο! Αν μπορώ, βέβαια, να τους εμπιστευτώ όλους (γέλια)». 

Ο Πλατινί συνέχισε; «Η ΦΙΦΑ είναι η μητέρα του ποδοσφαίρου! Κανείς δεν θέλει να μιλάνε άσχημα για τη μητέρα του»! 

Όπως ήταν λογικό και επόμενοι οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων κινήθηκαν γύρω από τη διαδικασία των εκλογών και ο Μισέλ Πλατινί φάνηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να χάσει ο Μπλάτερ. «Πριν δεν το πίστευα! Τώρα, μετά από όλα όσα συνέβησαν, πιστεύω ότι μπορεί να χάσει. Είναι αλήθεια, πάντως, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, αρκετοί αντιπρόεδροι, οι οποίοι δεν θέλουν να συνεχίσουν στη ΦΙΦΑ με τον Μπλάτερ στην ηγεσία».