Συγκλόνισε ο εκπρόσωπος της Παλαιστίνης στη FIFA

Καθώς συνεχίζεται το συνέδριο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη Ζυρίχη, δεν θα γίνει τελικά ψηφοφορία για την αποβολή του Ισραήλ, λόγω παραβίασης πολλών από τα πρωτόκολλα της. 

Το αίτημα είχε καταθέσει η Ποδοσφαιρική Αρχή της Παλαιστίνης, αλλά το απέσυρε πριν από λίγο, καθώς δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε στην ομιλία του ο εκπρόσωπός της, Τζιμπρίλ Ραχούμπ. «Θα κάνω αυτό που μου ζητήθηκε. Θα αποσύρω το αίτημά μας, καθώς δέχθηκα πιέσεις. Ίσως του χρόνου στο επόμενο συνέδριο να μην είμαι εδώ ανάμεσά μας για να μιλήσουμε. Ίσως του χρόνου να είμαι νεκρός» ήταν τα λόγια του Ραχίμπ, ο οποίος στη συνέχεια έβγαλε μια κόκκινη κάρτα από την τσέπη του και συμπλήρωσε: «Είναι ώρα να βγάλουμε μια κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό και στις διακρίσεις των Ισραηλινών απέναντι στους Παλαιστίνιους. Σύσσωμοι οι υπόλοιποι παράγοντες που βρίσκονται στην αίθουσα τον χειροκρότησαν, καθώς αποχωρούσε από το βήμα του συνεδρίου. 

Ο εκπρόσωπος του Ισραήλ απάντησε αμέσως μετά λέγοντας: «Έχω πει πολλές φορές στον φίλο μου τον Τζιμπρίλ ότι θα πρέπει να αφήσουμε τους πολιτικούς να κάνουν τη δουλειά τους και εμείς να δούμε πως μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο αρμονικά. Θα ήθελα να αγκαλιαστούμε και να κάνουμε έτσι μια γέφυρα για την ειρήνη». Οι δύο άνδρες τελικά δεν αγκαλιάστηκαν, αλλά περιορίστηκαν σε μια χειραψία υπό το χειροκρότημα όλων των παριστάμενων.

ΠΗΓΗ: sday.gr