Αέρας ο Φέντερερ

Σε κέφια ο Ρότζερ Φέντερερ, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Νταμίρ Ντζουμούρ σε straight sets και πέρασε στους «16» του Roland Garros.

Ο 33χρονος Ελβετός, Νο2 στον κόσμο, «έπαιξε» με τον δυνατό αέρα του Παρισιού και πήρε την πρόκριση σε βάρος του τενίστα από τη Βοσνία επικρατώντας με 6-4, 6-3, 6-2 σε μόλις 88 λεπτά. 

Ο αντίπαλός του στο ματς της Κυριακής θα προκύψει από τον αγώνα ανάμεσα στον Γκαέλ Μονφίς και τον Πάμπλο Κουέβας, οπότε μάλλον ο Φεντ ελπίζει σε επικράτηση του Ουρουγουανού. Και το λέμε αυτό διότι ο χαρισματικός Γάλλος έχει κερδίσει τις δύο τελευταίες χωμάτινες συναντήσεις του με τον βασιλιά! 

Σε ό,τι αφορά το ματς με τον Ντζουμούρ, ο 23χρονος τενίστας, Νο.88 στον κόσμο, τα έδωσε όλα κόντρα στο είδωλό του, όμως ο Φεντ δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα. Μόλις συνήθισε τις καιρικές συνθήκες, μπήκε στη θέση του οδηγού, από την οποία δεν έφυγε ποτέ ως το τέλος του αγώνα! 

Είχε, μάλιστα, σε μεγάλη μέρα το backhand του και με αυτό εκτέλεσε σε πολλές περιπτώσεις τον νεαρό αντίπαλό του... Με το σερβίς του ξέφυγε από όλες τις δύκολες καταστάσεις, ενώ είχε την ευκαιρία να ανεβαίνει συχνά στο φιλέ, όπου κέρδισε 24 πόντους σε 34 συνολικά προσπάθειες.

Ο κάτοχος 17 Grand Slam τροπαίων, λοιπόν, συνεχίζει στο Παρίσι την προσπάθεια για το 18ο και για την ώρα έχει υπερασπιστεί του περσινούς πόντους του, αφού το 2014 ηττήθηκε στον τέταρτο γύρο από τον Έρνεστς Γκούλμπις! Και μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης χωρίς να έχει χάσει σετ...

ΠΗΓΗ: sdna.gr