Στα καλύτερά του ο Μάρεϊ

Ούτε ο Νικ Κύργιος μπόρεσε να σταματήσει το σερί του Άντι Μάρεϊ στο χώμα! Ο 28χρονος Βρετανός πέτυχε τη 13η διαδοχική νίκη του στην κόκκινη επιφάνεια και βλέπει ψηλά...

Ο Νο.3 τενίστας στον κόσμο επικράτησε με 6-4, 6-2, 6-3 του 20χρονου Ελληνοαυστραλού (Νο.30) και πέρασε στους «16» του Roland Garros, όπου περιμένει Νταβίντ Γκοφέν ή Ζερεμί Σαρντί.

Ο Άντι ήταν έτσι και αλλιώς ανώτερος από τον νεαρό αντίπαλό του, όμως ένας τραυματισμός του Νικ στο δεξί χέρι κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ ήρθε να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα... Δεν μπορούσε να αξιοποιήσει το μεγάλο του όπλο, το σερβίς, και ο Μάρεϊ έφτασε με αρκετή άνεση σε μια καθαρή νίκη.

Ο Κύργιος, πάντως, είχε τις ευκαιρίες του (2/10 μπρέικ πόιντ), όμως... κάτι έλειπε στους κρίσιμους πόντους. Έδειξε... σημάδια ζωής όταν εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση του Μάρεϊ στο τρίτο σετ και πέρασε μπροστά με 2-0, όμως, όπως είπαμε, δεν μπορούσε να επιβληθεί όταν είχε τις μπάλες στα χέρια. Έτσι, ο τενίστας από το Ντάνμπλεϊν είχε την άμεση απάντηση και όταν έκανε και το μπρέικ στο 3-3 όλα πλέον είχαν τελειώσει...

Ο Άντι, λοιπόν, είναι στους «16» της διοργάνωσης, παραμένει αήττητος... ως παντρεμένος και μπορεί να ονειρεύεται ακόμα καλύτερο μέλλον στο Παρίσι. Το βέβαιο είναι ότι με όποιον και να παίξει στον τέταρτο γύρο, είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Ο Κύργιος, από την άλλη, άφησε σε ένα ακόμα μεγάλο τουρνουά το στίγμα του και στο ματς με τον Μάρεϊ είχε μερικές απίθανες εμπνεύσεις... Δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη, όμως με την πορεία του στη γαλλική πρωτεύουσα θα σημειώσει νέο career high, ανεβαίνοντας περίπου στο Νο.25 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μεγάλη πρόκριση πήρε και ο Μάριν Τσίλιτς, που δείχνει να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό! Ο 26χρονος Κροάτης και κάτοχος του US Open, Νο.10 στον κόσμο, νίκησε με 6-2, 6-3, 6-4 τον Αργεντινό Λεονάρντο Μάγερ (Νο.22) και θα παίξει με Νταβίντ Φερέρ ή Σιμόνε Μπολέλι.

ΠΗΓΗ: sdna.gr