Με το δεξί ο Τζόκοβιτς

Με σχετική άνεση προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Wimbledon ο περσινός θριαμβευτής Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς επικράτησε με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-4) του, πάντα επικίνδυνου στο χορτάρι, Φιλίπ Γκολσράιμπερ. 

Έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του Career Slam πριν από λίγες εβδομάδες στο Παρίσι, όμως το- σχεδόν «ουρανοκατέβατο»- εμπόδιο του Σταν Βαβρίνκα αποδείχτηκε ανυπέρβλητο. Στο Νόβακ Τζόκοβιτς αυτή η ήττα στον τελικό του Roland Garros του στοίχισε πάρα πολύ («αναγκάστηκα ν' αποτραβηχτώ λίγο από το τένις για να το ξεχάσω», δήλωσε ο Σέρβος προ ημερών), όμως απ' ό,τι φάνηκε σήμερα, ανήκει ήδη στο παρελθόν. 

Χωρίς να θέλξει σε υπερθετικό βαθμό με την απόδοσή του, το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης απέδειξε πως η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως, καθώς με τρία «πανομοιότυπα» σετ (6-4, 6-4, 6-4) απέκλεισε τον απειλητικό, στην γρήγορη επιφάνεια του χόρτου, Γκολσράιμπερ και πήρε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του φετινού Wimbledon. 

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο θριαμβευτής του περσινού US Open, ο Μάριν Τσίλιτς, επιβλήθηκε του Χιρόκι Μορίγια με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-6) και ευελπιστεί πως η παρουσία του στο πιο ιστορικό Grand Slam δε θα περάσει απαρατήρητη από την πλειονότητα των φιλάθλων.