«Εξαρτάται από τη Ferrari»

Ο Κίμι Ραϊκόνεν... πέταξε το μπαλάκι στη Ferrari και τόνισε ότι εξαρτάται από τη Scuderia η ανανέωση ή μη του συμβολαίου του για το 2016.

Το συμβόλαιο του Κίμι Ραϊκόνεν με τη Ferrari λήγει στο τέλος του 2015, υπάρχει οψιόν ανανέωσης, αλλά δεν είναι σίγουρο αν η Scuderia θα την ενεργοποιήσει. Ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε έχει πει ότι θα εξαρτηθεί από την απόδοσή του στην πίστα, ωστόσο ο Iceman... πέταξε το μπαλάκι στην ομάδα του Μαρανέλο.

Ο Φινλανδός εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει, τόνισε ότι εξαρτάται από τη Ferrari η επέκταση ή μη του συμβολαίου του και πιστεύει ότι το «αλογάκι» θα πρωταγωνιστήσει ξανά στο πρόσφατο μέλλον. «Τα πράγματα δεν είναι πάντα στα χέρια μας.

Έχουν το συμβόλαιο από τότε που το υπέγραψα μαζί τους (με τους ανθρώπους της Ferrari). Εξαρτάται από αυτούς, είτε το υπογράψουν, είτε όχι. Δε θα ήμουν εδώ αν δε λάτρευα την F1. Όμως, δεν είναι τόσο διασκεδαστικό, όταν έχεις Σαββατοκύριακα, όπως το προηγούμενο.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία, αλλά κάποιες φορές τα πράγματα πάνε στραβά. Δεν είναι απαραίτητο να είμαι εδώ, μπορώ να πάω οπουδήποτε θέλω, αλλά προφανώς ο στόχος είναι να πάω καλά. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα είναι από αυτές που θα κερδίζουν στο μέλλον και πως την επόμενη χρονιά ήδη θα είναι μια διαφορετική ιστορία».

Από εκεί και πέρα, ο Ραϊκόνεν επέστρεψε στο Γκούντγουντ το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου συμμετείχε για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ Ταχύτητας. Εκεί οδήγησε την F10, με την οποία ο Φερνάντο Αλόνσο έχασε τον τίτλο για τέσσερις πόντους από τον Σεμπάστιαν Φέτελ το 2010.

«Απόλαυσα την επιστροφή στο Γκούντγουντ και η ατμόσφαιρα ήταν ωραία. Πάντα έχω θερμή υποδοχή από τους οπαδούς εδώ, οπότε ήταν διασκεδαστικό που πήγα εκεί και τους ψυχαγώγησα όλους», δήλωσε για τη συμμετοχή του.