Τελικό με σφραγίδα Βάργκας!

Η Χιλή με δύο γκολ του Βάργκας -το δεύτερο γκολάρα- νίκησε με 2-1 το μαχητικό Περού, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 20΄ και είναι ένα βήμα μακριά από την κούπα!

Στο τελικό του Copa America βρίσκεται η Χιλή μετά τη νίκη με 2-1 επί του Περού, με την διοργανώτρια να περιμένει το Αργεντινή-Παραγουάη προκειμένου να μάθει τον αντίπαλό της στη μάχη για την κούπα.

Το Περού μόνο εύκολος αντίπαλος δεν ήταν για τους γηπεδούχους και μόλις στο 9΄ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως η μπάλα βρήκε το δοκάρι από την κεφαλιά του Φαρφάν! Στο 20΄ όμως ήρθε η αποβολή για τους Περουβιανούς, όταν ο Σαμπράνο βρήκε με τις τάπες τον Αράνγκις και ενώ είχει ήδη κίτρινη κάρτα πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Η Χιλή πίεζε θέλοντας να σκοράρει πριν φύγει το ημίχρονο και το κατάφερε στο 42΄. Η σέντρα του Αλέξις Σάντσες πέρασε απ΄ όλους και βρήκε το δοκάρι, με τον Βάργκας να βρίσκεται στη φάση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 με τους Περουβιανούς να ζητάνε οφσάιντ. Στην επανάληψη ο Βάργκας στέλνει στο 49΄ τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του δεν θα μετήσει ποτέ, αν και φάνηκε να καλύπτεται.

Στο 60΄ ωστόσο ήρθαν τα ζόρια. Αυτογκόλ του Μεδέλ και το Περού είχε την ευκαιρία να κρατήσει το σκορ και να στείλει το ματς στα πέναλτι. Ο Βάργκας πάντως είχε άλλη άποψη με μια τρομερή γκολάρα, τέσσερα λεπτά αργότερα, έγραψε το τελικό 2-1 βάζοντας φωτιά στο Σαντιάγο!