Πρώτες στον κόσμο οι Αμερικανίδες

Η γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ θριάμβευσε με 5-2 της Ιαπωνίας στον τελικό του Μουντιάλ και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια κόσμου για 3η φορά στην ιστορία της. Σούπερ χατ-τρικ από τη Λόιντ με γκολάρα από το κέντρο του γηπέδου.

Για πρώτη φορά μετά το 1999 και τρίτη συνολικά στην ιστορία της η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια καθώς επιβλήθηκε με 5-2 της Ιαπωνίας στον τελικό του Μουντιάλ που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Βανκούβερ.

Αναμφίβολα πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν η Κάρλι Λόιντ η οποία άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου πετυχαίνοντας τρία γκολ στα πρώτα 16 λεπτά του τελικού (!), με το χατ-τρικ αυτό να είναι μάλιστα το ταχύτερο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Με αυτά τα τα τρία γκολ της Λόιντ (3', 5', 16') και ένα της Λόρεν Χόλιντεϊ (14') οι Ηνωμένες Πολιτείες προηγήθηκαν με το ασύλληπτο 4-0 στο ξεκίνημα (το ένα από τα τρία γκολ της Λόιντ σημειώθηκε σχεδόν από τη σέντρα!), η ομάδα της Ιαπωνίας προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 4-2 με τα γκολ των Ογκίμι (27') και το αυτογκόλ της Τζόνστον (52'), για να έρθει η Τόμπιν Χιθ στο 54' για να διαμορφώσει το τελικό 5-2 και να σφραγίσει την κατάκτηση της νίκης και του τροπαίου για τις ΗΠΑ.

Πλέον η Αμερική έχει την πρωτοκαθεδρία στο γυναικείο ποδόσφαιρο καθώς από τα επτά συνολικά Μουντιάλ που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής (το πρώτο το 1991) έχει ανέβει τρεις φορές στην κορυφή του κόσμου (ακολουθούν η Γερμανία με 2 κατακτήσεις και οι Ιαπωνία και Νορβηγία με 1), ενώ μία φορά ήταν φιναλίστ και τις υπόλοιπες τρεις κατέκτησε την τρίτη θέση.

Σημειώνεται πως η ομάδα των ΗΠΑ πανηγύρισε δεύτερη σερί νίκη επί της Ιαπωνίας σε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια καθώς είχε προηγηθεί η επικράτησή της στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Τότε είχε νικήσει 2-1 έχοντας για σκόρερ -ποιά άλλη;- την Κάρλι Λόιντ που είχε πετύχει και τα δύο γκολ της ομάδας της!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΗΠΑ: Σόλο, Κρίγκερ, Τζόνστον, Σάουερμπραν, Κλίνγκενμπεργκ, Χιθ (79' Γουάμπατς), Χόλιντεϊ, Ράπινο (61' Ο' Χάρα), Λόιντ, Μόργκαν (86' Ραμπόν)
Ιαπωνία:  Καϊχόρι, Αριγιόσι, Ιβασιμίζου (33' Σάβα), Κουμαγκάι, Σαμεσίμα, Καβασούμι (39' Σουγκασάβα), Σακαγκούτσι, Ουτσούγκι, Μιγιάμα, Ονο (60' Ιβαμπούτσι), Ογκίμι