«Δεν αξίζει να είναι αρχηγός μας ο Μέσι»

Απίστευτη «επίθεση» αθλητικής εφημερίδας της Αργεντινής στον άσο της Μπαρτελόνα μετά την αποτυχία στο Κόπα Αμέρικα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη. Ο Λιονέλ Μέσι οδήγησε τους Καταλανούς σε ένα απίστευτο τρεμπλ και στη συνέχεια έφτιαξε βαλίτσες για μια διοργάνωση με την εθνική ομάδα της Αργεντινής. Οι συμπατριώτες του περίμεναν για μια ακόμη φορά πολλά από τον σούπερ σταρ τους. Όπως άλλωστε και πέρυσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. άλλος ένας χαμένος τελικός για τον Μέσι με την Αργεντινή. 

Στο Κόπα Αμέρικα της Χιλής, η «μπιανκοσελέστε» ονειρευόταν το τρόπαιο. Δεν τα κατάφερε, με τον Μέσι να μην μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στην ομάδα, παρά το γεγονός ότι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης, τίτλο που αρνήθηκε. Στην πατρίδα του τον παρακολούθησαν με απογοήτευση και δεν δίστασαν να τον επικρίνουν με δριμύ τρόπο. «Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσει στις δύσκολες στιγμές. Κάποιες φορές μπορεί να παίζει καλά, κάποιες άλλες όχι. Δεν μπορεί, όμως, να δείχνει περιφρόνηση όταν οι συμπαίκτες του μάχονται μέσα στο γήπεδο. Είναι ο καλύτερος, έχει δικαιώματα, αλλά επίσης και υποχρεώσεις» γράφει χαρακτηριστικό η εφημερίδα «OLE» στο κεντρικό άρθρο της. 

«Φτάνουν πια οι δικαιολογίες. Χρειάζεται και λίγος σεβασμός σε αυτό τον κόσμο που περίμενε να πανηγυρίσει καρφωμένος στις τηλεοράσεις του. Κάποιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Ο Μέσι ξέρει να σκύβει το κεφάλι, αλλά δεν είναι εικόνα αυτή για έναν αρχηγό. Ήταν και για τον ίδιο η μεγάλη ευκαιρία για να πάρει ρεβάνς για τον χαμένο τελικό. Τώρα δεν είχε απέναντί του έναν γίγαντα, όπως η Γερμανία. Πόνεσε η ήττα από τη Χιλή, αλλά περισσότερο η εικόνα της εθνικής ομάδας. Μας έλειψε ο Μέσι. Που ήταν στον τελικό; Κάποιοι άνδρες φαίνονται στους τελικούς, κάποιοι άλλοι όχι. Ας του πάρουμε το περιβραχιόνιο, αν δεν μπορεί»« συνεχίζει το άρθρο, ενώ στη συνέχεια κάνει αναφορά στη συνολική εικόνα της Αργεντινής στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. 

«Δεν είχαμε χαρακτήρα, δεν παίξαμε με πειθαρχία, δεν μπήκαμε αποφασισμένοι για τη νίκη σε ένα παιχνίδι που όλη η πίεση και ο φόβος ήταν με τους Χιλιανούς. Όσοι φορέσατε τη φανέλα αυτής της ομάδας, πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη, να δείτε το πρόβλημα και να πάρετε σοβαρές αποφάσεις. Συγχαρητήρια Χιλή. Άλλη φορά θα νικήσει η Αργεντινή. Μακάρι».