«Σα να είχαμε όπλο στην πλάτη»

Ο Νικόλας Τομπάζης μίλησε, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, για την κατάσταση που επικρατούσε στη Ferrari τονίζοντας πως ήταν σα να είχαν άπαντες ένα όπλο στην πλάτη, ενώ πιστεύει ότι δεν έπρεπε να απολυθεί.

Οι σαρωτικές αλλαγές που έγιναν στη Ferrari μέσα στο 2014 οδήγησαν τον Νικόλα Τομπάζη στην πόρτα της εξόδου από το Μαρανέλο. Ο Έλληνας σχεδιαστής, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, μίλησε για την κατάσταση που επικρατούσε στη Scuderia και τόνισε πως δεν περίμενε να απολυθεί από την ιταλική ομάδα.

«Όχι, για δύο σεζόν», απάντησε, όταν του έγινε η σχετική ερώτηση. Στη συνέχεια, τόνισε πως οι απόψεις του δεν ακούστηκαν από αυτούς που αφίχθησαν στη Ferrari. «Δε θέλω να αποφύγω τις ευθύνες μου, αλλά δούλεψα λιγότερο στο μονοθέσιο του 2014 απ' ό,τι στα υπόλοιπα πριν από αυτό.

Το μονοθέσιο του 2015 ήταν το πρώτο από το 2008, στο οποίο δούλεψα πολύ καιρό με τα χέρια μου. Είναι επίσης το πρώτο που επωφελήθηκε από τη σύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα. Δε θα είχαμε πιάσει τις Mercedes τη φετινή σεζόν, αλλά θα είχαμε βελτιωθεί. Η γνώμη μου δε μοιράστηκε με αυτούς που ήρθαν στο Μαρανέλο».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στους Στέφανο Ντομενικάλι και Λούκα ντι Μοντετσεμόλο. «Λυπήθηκα για τον Στέφανο (Ντομενικάλι) και τον ντι Μοντετσεμόλο, πάντα μου έδιναν μεγάλη πεποίθηση και ήταν σοκαριστική η αποχώρησή τους. Όλοι έχουν κάνει λάθη, όμως η αναβίωση του 2015 ξεκίνησε με το παλιό τιμ. Η Red Bull και οι βρετανικές ομάδες δεν έχουν την ίδια πίεση που είχαμε στη Ferrari».

Όσο για την κατάσταση, τόνισε πως έμοιαζε με αυτή που σε απειλούν μ' ένα όπλο στην πλάτη. «Το περιβάλλον ήταν κακό, ήταν σα να είχαμε όπλο στην πλάτη. Η εισαγωγή των μεγαλύτερων μπροστινών αεροτομών από το 2009 μεγαλοποίησε τον ρόλο της αεροδυναμικής σήραγγας και τα προβλήματά μας».