AMERICAS: H Αργεντινή… προσγείωσε τον Καναδά! (vid)

Με έναν φοβερό και τρομερό Λουίς Σκόλα (35π., 13ριμπ.) στην σύνθεση της, η Αργεντινή επιβλήθηκε 94-87 του Καναδά στο μεγάλο ντέρμπι της δεύτερης μέρας των Παναμερικανικών αγώνων που φιλοξενούνται στο Μεξικό. 

Μπορεί ο Καναδάς των ΝΒΑερς να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά οι “Γκαούτσος”  φρόντισαν να του δείξουν ότι μόνο εύκολη δεν θα είναι η πορεία προς την κορυφή. Με τον 35χρονο Σκόλα να κάνει ότι θέλει μέσα στο παρκέ του “Παλάθιος Ντε Λος Ντε Πόρτες” και τους Λαπροβίτολα (20π.), Νοτσιόνι (15π.) άξιους συμπαραστάτες οι Αργεντίνοι έκαναν το 2/2 και μπορούν να αισιοδοξούν ότι, τουλάχιστον, θα καταφέρουν να είναι μέσα στις δυο πρώτες ομάδες του τουρνουά που θα κερδίσουν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Από την άλλη, ο Καναδάς, που έχει στην σύνθεση του 8 παίκτες που αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, είχε για πρώτους σκόρερ τους Άντριου Γουίγκινς και Άντονι Μπένετ, που πέτυχαν από 13 πόντους έκαστος, ενώ ο Όλινικ είχε 11 πόντους και 10 ριμπαουντ αλλά ηττήθηκε κατά κράτος από τον Σκόλα. Ο Φίλιπ Σκραμπ της ΑΕΚ αγωνίστηκε για 14΄32΄΄, ως αλλαγή του Κόρεϊ Τζόσεφ (8π.), έχοντας 5 πόντους (2/8σουτ, 1/1βολ.) και 5 ασίστ.