Τρόμος από πτώση... drone στην εξέδρα! (vid+pics)

Ένα drone έπεσε τα ξημερώματα στις εξέδρες του Louis Armstrong Stadium, αναστατώνοντας παίκτριες και θεατές!

Συνέβη κατά τη διάρκεια του βραδινού αγώνα ανάμεσα στη Φλάβια Πενέτα και τη Μόνικα Νικολέσκου για τον δεύτερο γύρο του US Open και εκπρόσωπος της αμερικανικής ομοσπονδίας ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξαν τραυματίες, προσθέτοντας ότι το συμβάν ερευνάται από την αστυνομία.

Η 33χρονη Ιταλίδα είπε μετά το ματς, το οποίο κέρδισε με 6-1, 6-4, ότι είχε ακούσει το drone να πετάει, χωρίς να καταλάβει τι ακριβώς ήταν. Στη συνέχεια νόμιζε ότι είχε πέσει βόμβα! 

«Ήταν λίγο τρομακτικό, πρέπει να πω», παραδέχτηκε η Νο.26 τενίστρια στον κόσμο. «Με όσα γίνονται στον κόσμο, σκέφτηκα "εντάξει, τελείωσε. Έτσι συμβαίνουν αυτά».

Η Πενέτα τόνισε ότι και η ομάδα της που καθόταν στην απέναντι εξέδρα... τα χρειάστηκε όταν έγινε το περιστατικό. «Τόσα μέτρα ασφαλείας και έρχεται από πάνω», είπε χαρακτηριστικά η έμπειρη τενίστρια. «Αν υπήρχαν θεατές, σίγουρα θα τους είχε κάνει ζημιά». 

Με ή χωρίς... drone, πάντως, η Πενέτα συνεχίζει την πορεία της στο US Open και θα παίξει στον τρίτο γύρο με την Πέτρα Τσετκόφσκα, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη τα ξημερώματα στο Arthur Ashe Stadium.

Η 30χρονη Τσέχα, Νο.149 στον κόσμο, άφησε εκτός διοργάνωσης την περσινή φιναλίστ Κάρολιν Βοζνιάκι (Νο.5), την οποία κέρδισε 4-6, 5-7, 7-6(1). Χρειάστηκε, μάλιστα, να σώσει τέσσερα ματς πόιντ πριν στείλει το τρίτο σετ σε τάι μπρέικ!

Κανένα πρόβλημα, από την άλλη, δεν είχε η Πέτρα Κβίτοβα, που μάλλον έχει ξαναβρεί τη φόρμα της μετά τη μονοπυρήνωση που την ταλαιπώρησε.

Η περσινή νικήτρια του Wimbledon, Νο.4 στον κόσμο, επικράτησε με 6-3, 6-4 της Αμερικανίδας Νικόλ Γκιμπς και θα συναντήσει τη Σλοβάκα Άνα Σμιέντλοβα, που νίκησε 6-4, 5-7, 6-4 την Ντάνκα Κόβινιτς από το Μαυροβούνιο.