Έσπασαν τα ρεκόρ και μπηκαν στο Βιβλίο Γκίνες (pics)

Οι Μουρίνιο, Ρονάλντο, Λάμπαρτ, Χαμιλτον και Τζόκοβιτς γράφουν την δική τους ιστορία στον χώρο του αθλητισμού.

Μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Φρανκ Λάμπαρντ αλλά και ο Ζοζέ Μουρίνιο κατάφεραν να προσθέσουν το όνομά τους στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, μαζί με άλλους σπουδαίους αθλητές όπως τον πιλότο της Φόρμουλα 1 Λουίς Χάμιλτον, αλλά και τον Νο 1 τενίστα στον κόσμο, Νόβακ Τζοκοβιτς.

Σήμερα το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο της Τσέλσι στο Κόμπχαμ και παρέδωσε στον 52χρονο Πορτογάλο τεχνικό των «μπλε» ένα πιστοποιητικό με τέσσερα διαφορετικά ρεκόρ που έχει καταφέρει να καταρρίψει.

Πιο συγκεκριμένα ο Ζοσέ Μουρίνιο μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς σε μία σεζόν στην Premier League (95), κατέκτησε δύο φορές το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες, έγινε ο νεαρότερος προπονητής που έφτασε τα 100 παιχνίδια στο Champions League (49 ετών και 12 ημερών) και τέλος έμεινε αήττητος εντός έδρας με την Τσέλσι στην Premier League για 77 αγώνες!

Ωστόσο ο Μουρίνιο δεν ήταν ο μοναδικός από τον χώρο του ποδοσφαίρου που κατέρριψε ρεκόρ και μπήκε στο βιβλίο Γκινες, καθώς εκεί βρίσκεται πλέον και ο συμπατριώτης του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είδε και αυτής το όνομα του να κοσμεί τις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου για δυο επιτεύγματα του, για τα  27 χατ-τρικ στην Primera Division, ξεπερνώντας τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο, ενώ  παράλληλα είναι ο αθλητής με τους περισσότερους ακόλουθους στα social media (facebook-περισσότερους από 100 εκατ. Likes και στο twitter-περισσότερους από 27 εκατ. followers).

Ο τρίτος της παρέας από τον χώρο του ποδοσφαίρου μπορεί να μην είναι Πορτογάλος αλλά είναι πρώην παίκτης της Τσέλσι.


Ο Φρανκ Λάμπαρντ που φέτος αγωνίζεται στη Νιου Γιορκ Σίτι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε εις βάρος 39 διαφορετικών ομάδων στην Premier League. Μάλιστα η 39η ήταν η Τσέλσι, την οποία πλήγωσε πρόσφατα φορώντας τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Εκτός όμως από το ποδόσφαιρο υπήρξαν και αθλητές άλλων αθλημάτων που κατέρριψαν ρεκόρ και μπήκαν στο Βιβλίο Γκίνες.

Ένας από αυτούς είναι και ο Νο 1 στον κόσμο στο τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για τα περισσότερους τίτλους (5) σε Αυστραλιανά Όπεν, αλλά και για τον μεγαλύτερο σε χρόνο τελικό σε Grand Slam, όταν και αντιμετώπισε τον Ραφαέλ Ναδάλ σε ένα ματς που διήρκησε 5 ώρες και 33 λεπτά.

Στη Φόρμουλα 1 ο Λουίς Χαμιλτον συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο Βρετανός πιλότος έγινε ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες σε συνεχόμενες σεζόν από την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του.

Ο 30χρονος Βρετανός πιλότος ήδη μετράει 39 νίκες και 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ όπως όλα δείχνουν πως στην 8η σεζόν του στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα του κόσμου πάει για τον 3ο του τίτλο (έχει ανέβει 4 φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου φέτος και είναι πρώτος στη βαθμολογία με 28 βαθμούς περισσότερους από τον ομόσταυλο του στην  Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ)