Γιατί θα πληρώσει πρόστιμο ο Οζιέ;

Μία αφηρημάδα θα κοστίσει στον Σεμπαστιάν Οζιέ και στην εργοστασιακή ομάδα της Volkswagen δέκα χιλιάδες ευρώ πρόστιμο και μία παρατήρηση!

Το κλαταρισμένο λάστιχο στην τρίτη Ειδική Διαδρομή της πρώτης ημέρας του Ράλι Γαλλίας στην Κορσική δεν έριξε μόνον πίσω τον Σεμπαστιάν Οζιέ, αλλά θα του κοστίσει και 10.000 ευρώ. Ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen σταμάτησε να αλλάξει το κλαταρισμένο ελαστικό, ξέχασε όμως να πατήσει τον διακόπτη OK, που ενημερώνει το κέντρο ελέγχου του αγώνα, ότι δεν διέκοψε λόγω ατυχήματος. Τα αυτοκίνητα του WRC παρακολουθούνται από το σύστημα Tracking και αν σταματήσουν ξαφνικά να κινούνται στον αγώνα, πρέπει να πατήσει το πλήρωμα το μπουτόν OK για να δείξει, ότι πρόκειται για μία κανονική στάση και όχι για κάποιο ατύχημα.

Στον αφηρημένο Οζιέ επιβλήθηκε από τη FIA πρόστιμο 10.000 ευρώ, που θα πληρωθεί βεβαίως από την αγωνιστική ομάδα της Volkswagen. Αν γίνει ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC υπότροπος για την ίδια αιτία και του χρόνου, τότε θα πρέπει να καταβάλλει άλλες 8.000 ευρώ.