Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Τιμωρία τριών μηνών αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο στον Πλατινί, «καμπάνα» και σε Μπλάτερ, Βάλκε, Μονγκ-Γιουν.

Βαρύτατες κυρώσεις στους ανθρώπους που ηγούνται τις τύχες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου επέβαλε η Επιτροπή Ηθικής της FIFA και προκαλεί σοκ στο άθλημα.

Η τιμωρία του Ζεπ Μπλάτερ ήταν λίγο έως πολύ δεδομένη. Όπως και αυτή στον Ζερόμ Βάλκε (γενικός γραμματέας της FIFA). Αυτή, όμως, που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και θα φέρει εξελίξεις είναι του Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της UEFA, που επρόκειτο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού με κάθε ενασχόληση που αφορά το ποδόσφαιρο για τρεις μήνες. Όπως και οι δύο προαναφερθέντες.

Ο Πλατινί, πάντως, θα διεκδικήσει κανονικά την προεδρία της FIFA στις εκλογές του Φεβρουαρίου. «Την Πέμπτη το πρωί, παρέδωσα τις επιστολές στήριξης που απαιτούνται για την υποψηφιότητά μου», ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA.

Τιμωρία επιβλήθηκε και στον αντιπρόεδρο της FIFA, Τσονγκ Μονγκ Γιουν, στον οποίο επιβλήθηκε εξαετής αποκλεισμός και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων. Με αυτή την τιμωρία ο Mr Huyndai ουσιαστικά δεν μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές της FIFA, στις οποίες επρόκειτο να διεκδικήσει την προεδρία.