Οι αντικαταστάτες Μπλάτερ, Πλατινί

Η «καμπάνα» ήχησε δυνατά στα αυτιά των Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί με τον τρίμηνο αποκλεισμό τους από το ποδόσφαιρο. FIFA και UEFA, όμως δεν θα μπορούσαν να μείνουν ακέφαλες σε αυτό το διάστημα και σύμφωνα με το Reuters οι αντικαταστάτες του Ελβετού και του Γάλλου θα είναι ο Ισά Χαγιάτου και ο Άνχελ Μαρία Βιγιάρ.

Ο Καμερουνέζος Χαγιάτου είναι πρόεδρος της Αφρικανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ενώ ο Ισπανός Βιγιάρ είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος της UEFA. Και οι δύο τους θα ασκούν διοίκηση στις δύο ομοσπονδίες για το επόμενο χρονικό διάστημα, το οποίος ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο από τις 90 ημέρες. Και αυτό διότι όπως διευκρινίζεται η Επιτροπή Ηθικής της FIFA μπορεί αυτόματα να αυξήσει την οποιαδήποτε ποινή επιβάλει κατά το ήμισυ της, δηλαδή, την περίπτωση αυτή για άλλες 45 ημέρες.

Εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός πως τόσο ο Χαγιάτου όσο και ο Βιγιάρ δεν έχουν και τόσο… αθώο παρελθόν. Ο πρώτος έχει δεχθεί επίπληξη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όταν είχε παραδεχθεί ότι πάρει χρήματα από το πρώην γραφείο μάρκετινγκ της FIFA. H ΔΟΕ τότε σε σχετική ανακοίνωσή της είχε κάνει λόγο ότι η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά σύγκρουση συμφερόντων.

Οσο για τον Βιγιάρ φέρεται να υπάρχει μια άλλη έρευνα της FIFA σε εξέλιξη η οποία είχε σχέση με κοινή υποψηφιότητα που είχαν υποβάλει η Ισπανία και η Πορτογαλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.