Ο Ρόσμπεργκ κατέκτησε την pole position

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν γι' ακόμα έναν αγώνα φέτος άτυχος (δεν έτρεξε καν στο Q3) και ο Νίκο Ρόσμπεργκ δε δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη pole position του, αυτή τη φορά στη Ρωσία. Δεύτερος ο Φέτελ (που λόγω ποινής θα ξεκινήσει έβδομος), τρίτος ο Μπότας.

Είναι, με διαφορά που πλησιάζει επικίνδυνα τη φράση «έτη φωτός», το ταχύτερο μονοθέσιο ολόκληρου του γκριντ: παρά το γεγονός πως η Φεράρι κατέβασε στη Ρωσία σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων, η Μερσέντες είναι απλά σε άλλο τετράτροχο γαλαξία.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ήταν γι' ακόμα μία περίοδο κατατακτήριων πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό και ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε με χαρακτηριστική άνεση (πάνω από 7 δέκατα ταχύτερος από τους υπόλοιπους) τη δεύτερη συνεχόμενη pole του μετά την Κίνα.

Στον ασφάλτινο περίπατο του Γερμανού συνετέλεσε, φυσικά, και το γεγονός πως η πρωτοφανής γκαντεμιά που έχει πάρει αγκαλιά φέτος τον Χάμιλτον δε λέει να τον αφήσει: ο Βρετανός αντιμετώπισε πρόβλημα με το power unit του με το τέλος του Q2 και δεν έτρεξε καν στο Q3, πράγμα που σημαίνει πως θα εκκινήσει δέκατος αύριο.

Το δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, όμως αύριο θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την 7η θέση, μιας και χθες με την αλλαγή κιβωτίου που έκανε στις ελεύθερες δοκιμές δέχτηκε ποινή 5 θέσεων. Βάλτερι Μπότας (3ος, αλλά θα εκκινήσει 2ος), Ράικονεν (από 4ος-3ος), Μάσα (5ος- 4ος), Ρικιάρντο (6ος-5ος), Πέρεζ (7ος-6ος), Κβίατ, Φερστάπεν και- όπως είπαμε- Χάμιλτον, συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, στην οποία γι' ακόμα μία φορά δεν κατάφεραν να μπουν οι ΜακΛάρεν.

Αύριο, λοιπόν, ο Ρόσμπεργκ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να πάρει την 4η φετινή του νίκη και την 7η συνεχόμενη (είχε 3 στο τέλος του 2015) στο πρωτάθλημα και ν' αυξήσει κι άλλο τη διαφορά του από τους διώκτες του στη βαθμολογία.

Το 2016 μοιάζει από πολύ νωρίς να είναι η χρονιά του Γερμανού.

Μοιάζει.

Θα είναι, όμως;