Χαρούμενος για Ουόλτον ο Κερ

Σε δηλώσεις του, ο προπονητής των Γκόλτνεν Στέιτ Ουόριορς, Στιβ Κερ, φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος με την απόφαση του βοηθού του, Λουκ Ουόλτον, να αναλάβει από την επόμενη σεζόν τους Λος Άντζελες Λέικερς.
Ο Ουόλτον βρισκόταν δίπλα στον Κερ τα τελευταία δύο χρόνια, με την παρούσία του να κρίνεται ιδίαιτερα πετυχημένη.

Η απόφαση του νεαρού τεχνικού να αφήσει το Γκόλτνεν Στέιτ για να αναλάβει, ως πρώτος προπονητής πλέον, τους Λος Άντζελες Λέικερς, προκάλεσε αρχικά έκπληξη στον «προπονητή της χρονιάς» για την φετινή σεζόν στο ΝΒΑ : ««Στην αρχή όταν το έμαθα έμεινα για λίγο σοκαρισμένος, καθώς ήμασταν μαζί εδώ στο γήπεδο προτού αποχωρήσει για τη συνέντευξη. Δεν είχα όμως ιδέα για το νέο ραντεβού. Γνώριζα πως είχε περάσει από μία σύντομη συνέντευξη πριν από μερικές ημέρες και σκέφτηκα πως η διαδικασία θα κρατήσει κάποιο διάστημα, μέχρι να μιλήσουν και με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Ο Λουκ με πήρε τηλέφωνο γύρω στις 4 και μου είπε “έχω καλά και άσχημα νέα. Τα καλά νέα είναι ότι οι Λέικερς μου πρόσφεραν τη θέση του προπονητή”. “Ποια είναι τα κακά νέα τότε;” τον ρώτησα. “Ότι δέχτηκα”, μου απάντησε»

Μάλιστα, ο Κερ δε δίστασε να...πειράξει τον Ουόλτον, λέγοντας πως «είναι κρίμα που δεν θα έχει πλέον Κάρι, Τόμπσον και Γκριν. Πλέον θα πρέπει να λειτουργήσει μόνος του»

Ωστόσο κλείνοντας, ο 50χρονος τεχνικός τόνισε πως η σχέση του με τον νέο προπονητή των Λέικερς θα παραμέινει αναλλοίωτη στον χρόνο: «Με τον Λουκ θα έχουμε μία φιλία ζωής και πάντα θα μoιραζόμαστε τις απόψεις μας και τις ιδέες μας γύρω από την προπονητική».