Ο Ουέιντ πλησιάζει στην έξοδο από τους Χιτ

Ο Ντουέιν Ουέιντ είναι ελεύθερος και σκέφτεται σοβαρά το επόμενο βήμα του, που μπορεί να είναι και η αποχώρησή του από το Μαϊάμι μετά από 13 χρόνια στους Χιτ, καθώς υπάρχει χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η 1η Ιουλίου πλησιάζει και ο Ουέιντ θα είναι και τυπικά ελεύθερος, καθώς το συμβόλαιό του με τους Χιτ έληξε. Οι συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο του 34χρονου γκαρντ με την ομάδα του Μαϊάμι, η οποία τον επέλεξε στο Νο5 του ντραφτ το 2003, πιο πολύ επιβεβαίωσαν το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, παρά το γεφύρωσαν.

Σύμφωνα με τον Μπράιαν Ουίντχορστ του ESPN οι πρώτες διερευνητικές συζητήσεις του «Flash» με τους Χιτ δεν κατέληξαν κάπου και έχουν... απομακρύνει τις δύο πλευρές. Ετσι, οι εκπρόσωποι του παίκτη έχουν ενημερώσει τις ομάδες του ΝΒΑ πως ο πελάτης τους θα είναι διαθέσιμος στην αγορά από την 1η Ιουλίου.

Ο πολύπειρος άσος θέλει να επωφεληθεί ενόψει της αύξησης του σάλαρι καπ, ωστόσο οι Χιτ δυσκολεύονται να προσφέρουν αυξημένο νέο συμβόλαιο σε έναν παίκτη που θα συμπληρώσει τα 35 τον Ιανουάριο, την ώρα που πρέπει να διαπραγματευτούν για νέα συμφγωνία με τον Χασάν Ουάιτσαϊντ και Λουόλ Ντενγκ.

Πάντως, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, έστω και με δεδομένο το χάσμα αυτή τη στιγμή, ο χρόνος μπορεί να αμβλύνει τις διαφορές, όπως απέδειξε και το περσινό καλοκαίρι, όταν ο σούπερ σταρ της ομάδας επέλεξε το opt-out από το συμβόλαιο αξίας 16,1 εκατ. και κέρδισε νέο μονοετές συμβόλαιο αντί 20 εκατ. δολαρίων.